Peter Bence с два концерта в България през ноември

Миналата година, виртуозният пианист Peter Bence изнесе емоционален концерт пред публиката в препълнената зала "България". Тази година той ще се срещне отново с българските си почитатели – този път посредством две свои изяви. 
 
 
Първата от тях, на 13 ноември, е част от програмата на Новогодишен Музикален фестивал на НДК и се организира от Loud Concerts. Два дни по-късно, на 15 ноември, пианистът ще изнесе за пръв път концерт в морската ни столица. Изявата във Фестивален комплекс във Варна се организира от First Class Show. 
 
Почитателите на Peter Bence ще имат щастието да се насладят на кросоувър пътешествията му между класиката и поп музиката, благодарение на които той вече има над 250 милиона онлайн гледания. 
 
 
Билетите за концертите влизат в продажба от 8 април, понеделник. Цените на билетите в зала 1 на НДК започват от 40 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim (eventim.bg) и партньорите им в цялата страна. Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи. 
 
Цените на билетите за концерта във Варна са от 40 лв. до 80 лв. и се предлагат на касите на Фестивален комплекс и Театър "Българан", както и онлайн на .fccvarna.bg. От месец юни билети ще се продават и на касата на Летен театър – Варна. 
 
 
Феноменалният Peter Bence започва да свири на пиано на невръстната 2 годишна възраст, на 7 пише първата си композиция, а на 11 създава първия си албум, повлиян от Моцарт и Шопен. След класическото образование в академия "Ференц Лист" в Будапеща, Унгария, музикантът се премества в САЩ, където завършва пиано и композиране на филмова музика в престижния музикален колеж Бъркли в Бостън. 
 
Peter от малък се увлича и от рок и поп музиката и особено вдъхновение за него представлява творчеството на Michael Jackson. Харесва също така и страхотната кино музика. За щастие, докато учи в музикалният колеж Бъркли в Бостън, той се запознава с John Williams, един от кумирите му в света на музиката и автор на саундтрака към филма Star Wars. Това го подтиква да започне да прави импровизации на известни парчета и през 2015 пуска първото си видео в нета, което го превръща в истинска сензация.
 
 
Тази година , ще посети страната ни и българската публика ще има удоволствието да се наслади на изпълненията му. Концертите на 13 ноември в зала 1 на НДК в София и на 15 ноември във Фестивален комплекс във Варна са с начало 20 часа.

Свързани новини

Последни детайли около Peter Bence

11.11.2019

Peter Bence с концерт в България наесен

16.07.2018