Mariah Carey с награда "ICON" на Billboard

Mariah Carey ще получи престижната награда "ICON" на предстоящите музикални награди 2019 Billboard Music Awards. 
 
Истинска дефиниция за икона, Mariah Carey постига рекордни успехи още с дебюта си през 1990 с едноименния си студиен албум. През следващите три десетилетия тя оглавява и доминира в класациите по целия свят, песните й стават не просто хитове, а бележат развитието и задават посока в цялата поп култура. Mariah Carey ще бъде специален гост на 3-часовата церемония, която ще се предава на живо, като освен, че ще излезе да получи наградата, ще изнесе и рецитал с някои най-големите си хитове. 
 
Домакин на музикалните награди на Billboard 2019 ще бъде певицата Kelly Clarkson. Церемонията ще се проведе в гранд хотел арена "MGM" в Лас Вегас на 1-ви май 2019, а на сцената ще излязат някои от най-актуалните артисти в момента - Kelly Clarkson, Lauren Daigle, Khalid, Panic! At The Disco и Sam Smith & Normani. В програмата са включени неочаквани колаборации и изненадващи моменти. 
 
Mariah Carey оглавява чартовете на Billboard още с дебютния си албум през 1990 – Mariah Carry. В забележителната си кариера тя има 18 сингъла, станали номер едно в класацията Billboard Hot 100, като 17 от тях са написани от самата Mariah. Рекорд, ненадминат до този момент от друг солов изпълнител. 
 
Mariah Carey е сред на успешните изпълнителки на всички времена с повече от 200 милиона продадени албума (включително шест албума, които стават номер едно в Billboard 200), повече от всеки друг солов изпълнител в музикалната история. Песните в почти всички проекти са написани от нея или в съавторство с други творци. Mariah е певица, композитор и продуцент, носител на редица награди Грами, 21 отличия на Американските музикални награди, носител на наградата на Billboard "Артист на десетилетието", отличена е с наградата "Най-успешна изпълнителка на хилядолетието" на Световните музикални награди, са само част от отличията в кариерата й до момента. Изключителният й вокален диапазон от 5 октави, композиторски и продуцентски талант, я превръщат в една от музикалните икони на световната сцена.
 
През декември 2018 последният й студиен албум, озаглавен Caution, се превърна в осмия No. 1 албум на Mariah, оглавил класацията на Billboard за продажба на албуми "Top R&B/Hip-Hop", а коледната й класика "All I Want for Christmas Is You" освен, че е сред най-продаваните песни на физически носител (CD), за поредна година през 2018 стана най-стриймваната коледна песен в Spotify. 
 
Носители на наградата "ICON" са Janet Jackson, Cher, Neil Diamond, Céline Dion, Jennifer Lopez, Prince и Stevie Wonder. 

Свързани новини

За тази песен няма възраст и сезон

07.01.2022

Пак рекорд за Марая Кери

23.12.2021

Най-добрата музика от последните дни

18.11.2021

Кралицата на Коледа представи "Oh Santa"

08.12.2020

Mariah Carey с нова колекция

19.08.2020