Hooverphonic с концерт у нас през октомври

Hooverphonic пристигат в София за концерт на 11 октомври с новата си вокалистка Luka Cruysberghs. Формацията получава международно признание след включването на трака "2 Wicky" във филма "Открадната красота" на Bernardo Bertolucci. Най-популярната песен на белгийската група в България е "Mad  About You". С времето вокалистките на Hooverphonic се променят, но ядрото от самото им сформиране през 1995 остават Raymond Geerts и Alex Callier.
 
 
Стилът на музика на Hooverphonic е хибриден - различните комбинации са между алтернативен и електро поп, рок и всякакви миксове, но винаги насочен към широката аудитория. Новата им певица Luka Cruysberghs е само на 18 години. Тя се присъединява към тях след победата й в петия сезон на предаването "Гласът на Фландрия" през 2017. Меланхоличият, но силен и красив глас на младата певица кара всички съдии да натиснат бутона и да се обърнат за нея. Участието й във формата преминава под менторството на Alex Callier, а песента, с която Luka печели е парчето им "Mad About You". За нея Raymond Geerts споделя: "С Luka оцелихме в десятката. Тя е нещо повече от "поредния певец". Начинът, по който нейния глас диктува звученето на песните, е този по който свирим на сцената. Тя е избрана, защото може да извлече много от различните парчета на Hooverphonic."
 
 
Специализираното музикално издание Rockshot Music Magazine описва концертите на групата с новата им певица като магически: "Русата й коса контрастира с тъмнината на сцената. Гласът й е много цветен и създава чувство на безкрайност и необятност, винаги центъра на шоуто. Всичко е структурирано и концентрирано към уникалното звучене на Luka и музикантите. Бандата командва сцената и не дават шанс на слушателите да се разсеят от събитието, на което присъстват. Няма как концертите им да завършат без бурни аплодисменти и викове за бис. Те са винаги истинско удоволствие за ухото."
 
 
На концерта им в София от Hooverphonic обещават, че ще изсвирят "2 Wicky", "Еden", "Mad About You", "Amalfi", "Badaboum" и "Romantic". Ще звучат песните, които хората искат да чуят, както и тракове от новия им албум "Looking For Stars" с вокалите на Luka Cruysberghs. 
 
Билетите за концерта на Hooverphonic на 11 октомври в зала Универсиада вече са в продажба в мрежата на Ивентим на цена от 45 лв. 

Свързани новини

Шоуто на Hooverphonic е след седмица

18.05.2022

Концертът на Hooverphonic - къде и кога

10.12.2021

Hooverphonic идват у нас през пролетта

07.09.2021

Hooverphonic триумфираха в Белгия

02.07.2021

Hooverphonic идват в България

19.03.2021