Излезе първият нов албум на Rammstein от десетилетие насам

Rammstein пуснаха дългоочаквания си седми студиен албум, наличен на стандартно, делукс CD и двоен винил в MusicMall.bg.
 
Съставен от 11 чисто нови композиции, включително синглите “Radio” и “Deutschland”, новият запис е първата продукция на Rammstein от Liebe ist für alle da (2009) насам. А след него бъдещето на Rammstein изглеждаше доста несигурно – писането стана по-трудно, което доведе до липса на интерес у някои от членовете на групата към следващ проект.
 
 
“В началото не бях много сигурен дали да правим нов албум на Rammstein, защото беше много болезнено… Последният път почти се разделихме заради това, така че бях много, много нервен от тази перспектива”, каза в интервю китаристът Richard Kruspe. “Докато се събирахме отново заедно, за да го запишем, развихме взаимно уважение, една вяра един в друг в такава степен, че осъзнах, че усещането ми напомня на това, което имахме в началото. Така внезапно кръгът се затвори”, добавя той.
 
 
Преди излизането на албума, Rammstein пуснаха високобюджетното видео на “Deutschland”, както и на последвалия го сингъл “Radio” – и двете натоварени с политически коментар. Към този момент двете парчета са натрупали комбинирано над 100 милиона стрийма и гледания в различните платформи и дават заявка за новото звучене на групата – по-политически ангажирани отвсякога, но не по-малко провокативни.
 
Rammstein – съдържание:
1. “Deutschland”
2. “Radio”
3. “Zeig dich”
4 “Ausländer”
5. “Sex”
6. “Puppe”
7. “Was ich liebe”
8. “Diamant”
9. “Weit weg”
10. “Tattoo”
11. “Hallomann”
 
Продуценти на албума са Olsen Involtini и самите Rammstein. Групата ще дебютира материала от новия албум на предстоящияте си концерти от разпродаденото им европейско арена турне, което започва на 27 май и ще продължи до 23 август. 30 шоута на стадионите на 18 държави ще посрещнат групата, милион от билетите за които се разпродадоха само в първите часове от пускането им.
 
Това обаче няма да е краят – Till Lindemann, Richard Z. Kruspe, Oliver Riedel, Paul Landers, Christian Lorenz и Christoph Schneider ще прекарат следващите три или четири години на път, промотирайки албума, споделиха момчетата в интервю, което доведе част от феновете до опасения дали тази продължителност не е знак, че това ще е и последният им албум.
 
С повече от 20 милиона продадени копия на албумите си, над 1,6 милиарда гледания в YouTube и над 2.5 милиарда стрийма в дигиталните платформи, Rammstein са надминали успехите на всяка друга германска група.

Свързани новини

Край на делото срещу фронтмена

30.08.2023

Universal Music отряза Rammstein

16.06.2023

Гласът на Рамщайн Тил Линдеман е в София

18.09.2012