Universal Music преустанови промотирането на Rammstein, берлинската прокуратура се заема с Тил Линдеман

Universal Music оповести, че преустановява дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на германската метъл рок група Rammstein след вълната от обвинения в сексуални посегателства срещу нейния фронтмен.
 
"Обвиненията срещу Тил Линдеман са шокиращи за нас. Изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този въпрос", се посочва в изявлението, направено от лейбъла, цитирано от dnevnik.bg. "Преустановихме дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на записите на групата до второ нареждане", казват още от компанията.
 
Всичко започна в крaя на месец май, когато фронтменът Линдеман бе обвинен в грубо и непристойно поведение от 24-годишната ирландка Шелби Лин по време на концерт в Литва. Тогава групата категорично отрече това да е вярно.
В началото на юни месец обаче издателят на Линдеман (Kiepenheuer & Witsch) се отказа от него във връзка с тези обвинения, както и заради факта, че неговата книга от 2013 г. "In stillen Nächten" e била използвана в порно филм, който (според информацията) "празнува сексуалното насилие над жени". В същото време германския новинарски канал "Tagesschau" публикува нови обвинения срещу Тил Линдеман от още няколко жени.
 
Според информация на изданието Barron’s пък, срещу вокалиста на Rammstein Тил Линдеман започва официално разследване от берлинската прокуратура, във връзка с обвиненията срещу него.
 
Изданието цитира изявление на говорителя на прокуратурата в Берлин, в което се казва следното: "Вече започнаха предварителни мероприятия срещу Тил Линдеман във връзка с обвиненията срещу него." Това определено е нов развой в доста неприятната ситуация и към момента коментар на тази информация от страна на Rammstein няма.
 
След този развой на събитията от групата публикуваха ново съобщение, в което отбелязаха, че взимат много сериозно всички тези обвинения и искат феновете да се чувстват сигурни и добре по време на концертите на бандата, както и в бекстейджа. От Rammstein обявиха, че осъждат "всякакви форми на посегателство" и също така призоваха многобройните фенове на групата да не се нахвърлят върху момичетата, които са се осмелили да говорят открито за подобни обвинения. От групата споменаха, че всеки има право на собствено мнение и гледа точка, но припомниха също така, че музикантите също често стават жертва на най-различни предразсъдъци.
 
Симеон Чешмеджиев

Свързани новини

Край на делото срещу фронтмена

30.08.2023

Rammstein с нов албум след десетилетие

22.05.2019

Гласът на Рамщайн Тил Линдеман е в София

18.09.2012