Spotify спря подкаста на Меган Маркъл

Принц Хари и съпругата му Меган вече нямат договор със стрийминг платформата Spotify. 
 
Двойката подписа с гиганта срещу хонорар от 20 млн. долара преди три години. Spotify излъчи подкаста на Маркъл "Архетипи", в който гостуваха известни личности като Серина Уилямс, Марая Кери, Тревър Ноа и Минди Каплинг. Предаването от общо 12 епизода е посветено на стереотипите, налагани на жените. През декември то дори спечели най-добрата награда за подкаст на People's Choice Awards в Лос Анджелис.
 
Вторият сезон на "Архетипи" е спрян за момента, но представители на кралското семейство съобщават, че Маркъл продължава да разработва повече съдържание за публиката си "на друга платформа". Не се съобщава коя е тя обаче. 
 
По всяка вероятност Spotify изпитва финансови затруднения. През изминалата седмица бяха съкратени 200 служители заради намалели приходи и обяви, че променя подхода си към подкастите. Предвид затрудненията изпълнителният директор на платформата заяви, че подновяването на договорите ще се разглежда "много внимателно". 
 
След като напуснаха кралската коронона, принц Хари и Меган подписаха редица договори за публичната им дейност. Освен със  Spotify, двойката сключи договори с Netflix, която издаде едноименната документална поредица за двойката миналата година, и Penguin Random House - издателят на скандалните мемоари на принц Хари "Резервният".
 
 
Според съобщенията обаче, двойката, която позлати напускането си на двора, обаче не е получила хонорар за първото интервю, което даде на Опра Уинфри. 

Свързани новини

Spotify Wrapped 2022

01.12.2022

Spotify разкри колко плаща за музиката

25.03.2022

Подкастърът Джо Роугън се извини

31.01.2022

Wrapped 2021: Какво слушаме в Spotify

02.12.2021

Spotify обяви любопитни промени

23.11.2021