Spotify обяви любопитни промени в платформата

Вече можем да четем текстовете на песните, докато слушаме любимата си музика, обявиха от Spotify. 
 
Ако вие сте потребители на приложението, вероятно вече сте видели надписа Lirics (Текст) под съответната песен. Според стрийминг платформата е по-лесно хората да се наслаждават на музиката, която слушат, знаейки текста. Затова за повечето от песните новата функция вече е налична. 
 
"Текстовете са една от най-търсените функции от слушателите по целия свят. Така че след повторения и тестване създадохме изживяване, което е просто и интерактивно, и дори може да се споделя.", пишат от Spotify.
 
 
Текстовете са свободни за ползване от всички потребители, без значение с какъв акаунт са, както и за всички устройства, които поддържат приложението. 

Адел накара Spotify да направят голяма промяна в платформата

Това не е всичко ново, което от Spotify сервират в последните дни. Дъщерното им приложение за разпространение на подкасти - Anchor, разшири списъка с държави, в които функцията за абониране се поддържа.
 
В новия списък влизат 33 държави, между които е и България. Създателите на подкасти ще могат да получават пари от своите фенове под формата на месечен абонамент. Това ще става по желание на авторите, като те ще имат право да "заключват" конкретни епизоди от продукцията си, така че тя да става достъпна след заплащане. 
 
От Spotify до 2023 г. няма да взимат процент от създателите на платено съдържание. След това се очаква Anchor да получава 5% от печалбата на подкастърите. Повече вижте тук: https://blog.anchor.fm/updates/podcast-subscriptions-global

Сн. Freepik

Свързани новини

Не отлагайте!

19.08.2022

Лаптопи капитулират пред Джанет

18.08.2022

Наближава DEV.BG All in One 2022

16.08.2022

Излезе видеоигра за Левски

28.07.2022

Spotify разкри колко плаща за музиката

25.03.2022