Разследването срещу Тил Линдеман приключи – няма никакви доказателства

Феновете на Rammstein могат спокойно да си отдъхнат – германската прокуратура официално спира делото срещу фронтмена на групата Тил Линдеман.
 
Той беше обвинен в непристойно поведение и сексуално посегателство в бекстейдж зоната по време на концерт в Литва това лято. Дойче Веле съобщава, че разследващите власти не са успели да открият никакви доказателства за тези обвинения. За немската прокуратура, която работи с доказателства, това е достатъчно и разследването спира дотук. 
 
Проблемите за Тил Линдеман започнаха след онлайн пост на 24-годишната ирландка Шелби Лин. Според нея в питието ѝ е било сипано някакво упойващо вещество или наркотик. След това тя няма никакви спомени какво се е случило, но съобщи, че е повръщала и е открила множество синини по тялото си на следващия ден. Шелби Лин обяви още, че се е срещнала с Тил Линдеман в бекстейджа на концерта в Литва. Там тя ясно е показала на Линдеман, че не иска да прави секс с него. Момичето счита, че синините по тялото ѝ са направени от Линдеман, който се е разгневил от отказа.
 
Малко след този инцидент групата излезе с официален пост, в който категорично отрече всички обвинения. Проблемът обаче се усложни, след като и други фенове на Rammstein се присъединиха към тези обвинения. Най-общо казано те сочеха към следния “заговор”: Фенове на Rammstein (жени) редовно са избирани сред публиката на групата и са представяни на Тил Линдеман. Някои от тях са били дрогирани. Основно с това се е занимавала Алена Макеева – бивш кастинг директор към групата. Тя е решавалa кои фенове ще имат достъп до своите музикални идоли.
 
Всичко това обаче до скоро беше просто теория. Към днешна дата тя не се подкрепя от никакви доказателства. В този ред на мисли германската прокуратура прекратява делото не само срещу Тил Линдеман, но и срещу Алена Макеева.
 
Още през юни месец прокуратурата в Литва обяви, че няма да започне разследване след обвиненията на Шелби Лин. Сега германските прокурори стигат до подобен резултат и причината отново е същата – не могат да съберат доказателства от предполагаемите жертви в подкрепа на въпросните обвинения. Черно на бяло няма нищо, което да свързва Тил Линдеман с въпросния заговор.
 
Адвокатите на Тил излязоха със следното лаконично изявление: "Скоростното прекратяване на разследването показва, че берлинската прокуратура не открива доказателства за извършени сексуални претъпления от нашия клиент."
 
 
Миналия месец Тил Линдеман издаде нов сингъл – "Child Of Sin" (Дете на греха).
 
Симеон Чешемджиев

Свързани новини

Universal Music отряза Rammstein

16.06.2023

Rammstein с нов албум след десетилетие

22.05.2019

Гласът на Рамщайн Тил Линдеман е в София

18.09.2012