DJ Kygo с нова ремикс версия на песента на Whitney Houston, "Higher Love"

След изключителната серия от хитове, които Kyrre Gørvell-Dahll - a.k.a. Kygo постигна през последните години, днес световноизвестният DJ и продуцент представя новия си сингъл: ремикс версия на песента на легендата Whitney Houston - "Higher Love"! Това първият нов запис, който излиза с гласа на поп иконата след албума I Look To You (2009). Провъзгласена за "Гласът", Whitney Houston продължава да е най-награждаваната певица за всички времена в световната музикална индустрия. 
 
 
Норвежкото дете-чудо Kygo и Pat Houston, представител на наследниците на певицата, дават ексклузивно интервю за списание "Rolling Stone" по повод новия сингъл. 
 
"Ние, от "Estate of Whitney E. Houston", сме много радостни от реализираната колаборация между Kygo и Whitney. Сигурни бяхме, че той е най-подходящият продуцент за преработване на вокалните записи на Whitney в "Higher Love" до стандартите и очакванията на нейните почитатели. Така, както винаги е било през последните три десетилетия" – казва Pat Houston и продължава: "Даването на нов живот на този изключителен архивен запис ще отвори нова врата за по-младите поколения към невероятното музикално наследство на Whitney. Вярваме, че всеки човек с любов към музиката ще бъде искрено изкушен от вдъхновяващия денс ритъм на песента – безспорно доказателство за големия талант на Kygo и за пореден път, ще си припомним защо всички ние обожаваме Whitney Houston!".  
 
Kygo добавя: "За мен е огромна чест, че наследниците на Whitney Houston се свързаха с мен и ми предложиха да работя със записите на една от най-великите певици за всички времена. Преработих песента от самото начaло до край и съм много, много щастлив от резултата!".
 
"Higher Love" е кавър версия на класическия хит на Steve Winwood от 1986, който на 20-ти юни т.г. отбеляза 33 години от премиерата на песента. Наследниците на Whitney Houston от "Whitney Houston Еstate" предоставят оригиналните архивни записи на вокалите на певицата на норвежкия продуцент за ремикс и създаването на нова версия на песента. Песента е издаден един единствен път като бонус трак в японската версия на албума I’m Your Baby Tonight (1990)

Свързани новини

Kygo и Tina Turner с хитов римейк

22.07.2020

Kygo пусна нов албум

29.05.2020

Kygo и Rita Ora с обща песен и клип

23.04.2019

Нов биографичен филм разказва за Whitney

20.06.2017

Нов документален филм за Whitney Houston

16.06.2016