Остава отбелязват 27 години на сцената с книга и два концерта

На 30-ти август българските инди-рок любимци от група Остава ще отпразнуват 27 години на музикалната сцена с промоция на книгата "аз Остава" по време на ежегодния си голям концерт в клуб "Маймунарника", в Борисовата градина. Още на следващия ден, 31-ви август, момчетата ще акостират в бар Конюшните в Пловдив, за да представят книгата, за да повторят незабравимата емоция и пред пловдивските си фенове.
 
Първоначалната идея за биографична книга за Остава е на журналиста Даниел Ненчев и се ражда още преди 8-9 години, но за съжаление така и не успява да бъде реализирана. Преди година същата идея се заражда в главата на автора Георги Гаврилов и екипът на издателство Scribens, които твърдо решават да реализират това предизвикателство. В резултат на усилената работа на Георги, Мария Куманова, Наталия Иванова и Валентин Дишев биографичната книга "аз Остава" е вече факт. Специален принос имат също Елин Рахнев, който дава името на творбата и Даниел Ненчев, чийто избрани интервюта с артисти и приятели на групата намират място в нея. Визията е на Антония Георгиева, а фотографиите са дело на Добрин Кашавелов. 
 
В "аз Остава", освен безброй истории на бандата, читателите ще намерят непознати текстове на песни, отговори на въпроси от фенове, една страхотна обща среща между музикантите и авторите, разкази на много хора, свързани с Остава, и още много интересни неща. По време на двата концерта всеки ще може да си закупи книгата, а след това тя ще бъде налична и в книжарниците в страната.
 
В 2-часовата програма на концертите освен големите си хитове, бандата ще изсвири и първите две готови песени от предстоящия си нов студиен албум, който записват в момента и се очаква да излезе през идната пролет. Тази година специални гости на софийския концерт на Остава ще бъдат група Jeremy?, а DJ съпортът ще е от Пинг Понг Галя. По време на събитията, феновете ще имат възможност освен книгата да си закупят и диск, тениска или друг мърчандайз на Остава.
 
Билети за двата концерта могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: щанд Eventim - ул. "6-ти септември", Билетен център НДК, Български пощи и др.
 

Свързани новини

Остава с нов клип за Коледа

27.12.2019

Свилен Ноев – "Minute"

19.08.2019

Свилен от Остава със самостоятелен албум

03.10.2018

Свилен Ноев с първи самостоятелен албум

19.06.2018

Остава отбелязват юбилей с голям концерт

22.08.2017

Коментари