10 000 гледаха първия плаващ концерт на Орлин Павлов

Близо 10 000 фена на Орлин Павлов се стекоха на Гребната база в Пловдив, за да станат част от нестандартния плаващ концерт на артиста. Още 5 000 души  от цялата страна бяха запазили виртуално място за концерта, за да го гледат с директен стрийминг. Спектакълът се предаваше на живо и в столичния парк "Заимов", с помощта на 5G технология, а присъстващите можеха да го гледат и с VR очила.
 
Страхотно шоу направиха Орлин Павлов и неговите специални гости – великолепните Белослава, Любо Киров, Владимир Ампов – Графа, Бобо и балет “Нова". На сцената бяха и едни от най-добрите български музиканти: Ангел Дюлгеров /китара/, Мартин Ташев /тромпет и вокали/, Милен Кукошаров /пиано/, Борислав Бояджиев – Борче /ударни/, Владислав Мичев /тромбон/, Евден Димитров /бас/. 
 
Гвоздеят на вечерта беше първото представяне на съвместната песен на Орлин Павлов и Михаела Филева – "Завръщане", която ще е водещият сингъл от саундтрака на новата романтична комедия на Ники Илиев, носеща същото име. Парчето е написано от Графа специално за филма. Динамична, носеща настроението на 90-те години, песента скоро ще се сдобие с официален видеоклип и ще се завърти в националния ефир.
 
Допълнително изживяване за публиката по време на концерта беше и заснемането в реално време на финалната сцена на  филма “Завръщане", чиято премиера ще е през октомври. Орлин обяви началото на заснемането й с думите “Готови ли сте да влезете във филма?" и покани Михаела Филева за първото изпълнение на съвместното им парче.
 
Специално изградената сцена за концерта на Орлин Павлов се държеше над водата от сложна система от 796 модула. Стабилността на конструкцията беше осигурена от 20 бетонни котви, тежащи по тон и половина всяка. Проектът се реализира от същия екип, който през 2016 г. беше в основата на построяването на инсталациите за проекта на Кристо Явашев "Плаващите кейове" в Италия и Мастааба в Лондон. 
 
Грандиозният завършек на този плаващ празник на музиката беше отбелязан с впечатляващо светлинно шоу.

Свързани новини

Тони и Орлин Павлов с дует

08.11.2021

Орлин Павлов с нов клубен ремикс

21.05.2021

Музиканти с писмо до властите

05.03.2021

Орлин Павлов с ново видео

23.07.2020

Орлин Павлов и Михаела Филева с дует

24.09.2019