Коледата е възможна... и с български песни

Коледата пристига, както с трепета от очаквания празник, така и с поредната статистика за досадните коледни песни. 
 
През изминалата седмица излезе традиционното проучване на сп. "Variety", което отново постави "All I Want For Christmas" в изпълнение на Mariah Carey като празничната песен, която най-много хора не могат да понасят. Странно е, че обратно изследване няма и любима коледна песен не се определя, но ето няколко български изпълнения, които още не са омръзнали никому.
 
"Мраморната жена" Венета Стоилова влиза в коледния трак с цели две парчета. Преди години като част от дамската поп формация B Voices, Венета изпя "Светло Рождество" на композитора Валери Костов. 
 
 
Актуалната снежна песен "Коледно вълшебство" вече излиза като самостоятелен проект на Венета, като текстът е на самата изпълнителка, а музиката е на композитора Стамен Янев. 
 
 
Миро също се оказва ветеран в празничните хитове. Изпълнителят има две колаборации на тема "Коледа", като в проекта "Един коледен момент" е с Дивна.
 
 
Във втория също е в дует с дама - Невена Цонева, за да изпеят "Всичко, което искам". 
 
 
И ако изброените песни са създадени преди време и вече са оставили топъл отпечатък в уютните семейни вечери, началото на този декември ни посрещна с неочакван подарък от Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".
 
 
Тяхната "Лепило за брада" се появява точно навреме, за да може да си кажем още веднъж: Коледата е възможна… при това с хубава българска музика! 

Свързани новини

Чакаме и нов албум

27.03.2024

До края на март в Строежа

22.03.2024

Ново от Миро

20.03.2024

Мирослава Кацарова с нова програма

10.01.2024

Плажен концерт посред зима

04.12.2023