ФСБ с първи клубен концерт у нас

Легендарните рок музиканти oт ФСБ се събират за първи клубен концерт след повече от 40 години творческа дейност. Датата е 3 април, а концертът - ексклузивен и дълго чакан, съобщава bgmusic.tv.
 
Единствената българска група с награда "Грами" ще се качи на сцената на Sofia Live Club, а билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg и са в ограничен брой.
 
ФСБ е създадена през 1975 от трима музиканти, току-що завършили Музикалната академия и поели по пътя на своите музикални идеи и мечти. Румен Бояджиев – синтесайзъри и вокал, Константин Цеков – клавишни и вокал и Александър Бахаров – бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас. През 1979 триото става квинтет с привличането на Иван Лечев – китара и цигулка и Петър Славов – барабани и се превръща в символ на висок професионализъм, следвана възторжено от вече четири поколения почитатели. През 1990 година получават и статуетката на наградите "Грами" (съвместно с Хосе Фелисиано).
 
Днес, отново трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев триумфират на концертната сцена със своя неподражаем музикален почерк: "Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от "глътка въздух" и духовност. И това правим! Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности и се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща!"
 
Концертът в Sofia Live Club ще задоволи жаждата за музиката, която бе създаване назад във времето, но продължава да звучи все така вдъхновяващо и магично. Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg и билетните каси на цена 50 лв. Билети на място няма да се продават. Събитието е без резервации и се препоръчва по-ранното пристигане в клуба!

Свързани новини

ФСБ се завръща "след 10 години"

14.10.2021

ФСБ с втора дата за клубен концерт

06.02.2020

FSB започват репетиции за концерта

27.06.2017