ФСБ с втора дата за концерт в Sofia Live Club

Легендарните рок музиканти се събират за първи клубен концерт след повече от 40 години творческа дейност в Sofia Live Club. След огромния интерес и бързо разпродадената дата за първия клубен концерт на група ФСБ, от управата на клуба обяви втора дата – 4 април, пише MySound.bg.
 
Единствената българска група с награда "Grammy" ще се качи на сцената на най-добрия клуб за музика на живо у нас. Поканата е отправена от Sofia Live Club, а двата концерта са ексклузивни и дълго чакани.
 
ФСБ е създадена през 1975 година от трима музиканти, току-що завършили Музикалната академия и поели по пътя на своите музикални идеи и мечти. Румен Бояджиев – синтесайзъри и вокал, Константин Цеков – клавишни и вокал и Александър Бахаров – бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас. През 1979 година триото става квинтет с привличането на Иван Лечев – китара и цигулка и Петър Славов – барабани и се превръща в символ на висок професионализъм и в най-атрактивната българска концертна група, следвана възторжено от вече четири поколения почитатели.
 
След многобройни издадени сингли и албуми, хиляди концерти, участия в световни рок фестивали, рок клубове, филми и музикални програми, музиката на ФСБ звучи все така актуално, не губи своята значимост и послание. 
 
През годините музикантите получават много престижни музикални награди, които продължават да доказват твърдението, че са все така "Високо, високо, високо". Получават и "Грами" съвместно с Хосе Фелисиано през 1990 година.
 
Днес, отново трио, Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев триумфират на концертната сцена със своя неподражаем музикален почерк. "Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от "глътка въздух" и духовност. И това правим! Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности и се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща!", прокламират корифеите.
 
Билети - в мрежата на Еventim.bg и билетните каси на цена 50 лева. Билети на място няма да се продават. Събитието е без резервации и се препоръчва по-ранното пристигане в клуба, препоръчват от неговата управа.

Свързани новини

ФСБ се завръща "след 10 години"

14.10.2021

ФСБ с първи клубен концерт у нас

12.12.2019

FSB започват репетиции за концерта

27.06.2017