1 645 подскока разказват историята на Любовта в новия клип на Алек Кирев

В навечерието на Коледните празници Алек Кирев представя новия си сингъл "Северна звезда". Песента разказва историята на любовта и вълнението, което всеки от нас някога е изпитвал при онези първи срещи с любимия си. 
 
 
Режисьор на видеото към "Северна звезда" е Ясен Григоров, който се доверява на актьорите Станимира Тенева и Иван Станчев. Дъщерята на Алек - Никол Кирева, изиграва Любовта, а с типичния си абстрактен подход, Ясен Григоров разказва историята на двама влюбени, използвайки доста нестандартен похват – подскоците.
 
За заснемането на видеото актьорите Станимира и Иван са подскочили общо над 1 645 пъти, за да пресъздадат трепетите на сърцето, мислите и мечтите на един влюбен и срещата на два различни свята. Разбира се, освен любовта, обединяващ елемент е и музиката – роля, изиграна от самия Алек.
 
"Северна звезда" е вторият клип на Алек и първи сингъл след издаването на първия му албум. Предишното видео беше към песента "Чужди цветя" (от албума Да или не), вдъхновено от акцията "София – цветна градина", осъществена от Алек през лятото на 2018.
 
Алек Кирев е познат на българската музикална сцена като вокал на алтърнатив рок бандата НЕМО. От 2017 нататък се отдава на соловата си кариера и през есента на 2018 издава първия си авторски албум Да или не, включващ 10 трака. 

Свързани новини

Алек Кирев с нов албум

24.11.2022

Алек Кирев - "Тишина"

14.07.2021