ALI, който идва от бъдещето на българската музикална сцена

На българската музикална сцена каца нов музикален проект: посрещнете ALI, който идва от бъдещето! ALI свири рафиниран и смел звук, с искрени текстове и стадионни амбиции, а на 28 април е официалната премиера на "I Come From The Future" – първия официален сингъл на проекта. 
 
 
Известен като основен двигател в бандата Macrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и в ALI. Добре познат местен инди герой, Али е свирил в няколко банди, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски и кавър песни, и една стратегическа международна гордост – награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента "Boxer", оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.
 
"I Come From The Future" е официалната премиера на проекта ALI и демонстрира заразно звучене, което носи едновременно алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивния модерен саунд от бъдещето. Песента е и точно за това – "цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното "старо", което рязко се превръща в "новина" за краткопаметните", разказва Али, който е автор на музиката и текста на "I Come From The Future". Мастерингът на парчето е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.  
 
Али се събира за лайвове и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 за чисто забавление, а през 2019 проектът ALI става пълнокръвен, и в актуалния му състав влизат: Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев – барабани, Боби Ганчев – кийборд и Емил Доков – вокали и Калоян Димитров – бас китара и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудио проекти за телевизия, музика и филми.
 
Официалната премиера на "I Come From The Future" е на 28 април, 14:00ч., когато парчето ще прозвучи за първи път в ефира на Радио FM+. ALI ще направи и премиера на лирик видеото към сингъла в официалния канал на проекта в YouTube на същия ден в 17:00.

Свързани новини

Бандата с премиера и в столицата

19.04.2024

Нов скандал на Евровизия 2022

17.02.2022

Новата музика тази седмица

04.02.2022

Алая оживява в посмъртен сингъл

16.12.2021

Алиша Кийс изненада с двоен албум

15.12.2021