Дичо и DJane Monique с кавър на песен на Сигнал

100-годишна изоставена къща в софийското село Лозен е декор и снимачна площадка за клипа към най-новия кавър на емблематичната песен на Сигнал "Сляп ден", реализиран от Дичо и DJane Monique.
 
 
Покривът едва не се срутил по време на снимките, но за щастие всичко приключва добре. Освен кадри от определено екстремната къща, във видеото има и съвсем тематични за сезона картини от дюни на морския ни бряг.
 
Песента "Сляп ден" с години е неизменна част от купоните, които събирали Дичо и дъщерята на Данчо Караджов – Лора, и двамата до ден днешен обожават да си я припяват, когато се съберат с приятели или покрай участие.
 
Сега песента, по текст на Михаил Белчев, заживява нов живот с Дичо, с беквокалите на Жана Бергендорф и Таня Скечерлиева, в комбинация с фолклорни мотиви, осезаемо модерно звучене и оригинален аранжимент от DJane Monique. Парчето ще бъде добавено и като част от проекта на диджейката, наречен "КавърЪ", съдържащ кавъри на други емблематични български песни на Милена, Дара, Мери Бойс Бенд и др. 
 
Работата по "Сляп ден" започва в края на миналата година, когато са направени и снимките на видеото.

Свързани новини

Много новини около певеца

17.05.2023

Дичо с нов песен и видео

27.06.2022

Дичо с нова песен

11.10.2021

БГ музиканти споделят Приказката P.I.F.

28.05.2021

Музиканти с писмо до властите

05.03.2021