Свилен Ноев, Дичо, Ерсин Мустафов, Графа и Прея споделят "Приказката P.I.F."

На специално събитие на 4 юни феновете на P.I.F. ще чуят най-новият им албум в столичния клуб Joy Station. 
 
P.I.F. 6 е изключително емоционален и различен като звучене от всичко, което групата е издавала до сега. Шестте опуса в диска са записвани от Димо Стоянов до деня преди да влезе в болница, а след като губи битката с коронавируса, Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) решават да ги оставят незавършени, с всички прекрасни и малки несъвършенства, оставени от непрежалимия им фронтмен в работния процес. 
 
46 български артисти в новото видео на P.I.F., в памет на Димо
 
В рамките на събитието публиката ще чуе автентичните мелодии с гласа на Димо, както и историите зад създаването им от първо лице. След това "Приказката P.I.F." продължава с национално турне, в което гост вокалисти ще бъдат Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов.
 
Най-доброто от P.I.F. излиза в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни
 
Варна е домакин на първият от поредицата концерти, посветени на Димо Стоянов. На 13 юни в Летния театър най-големите хитове на P.I.F., сред които "Приказка", "Невидимо дете", "Огън" и "Вали", ще прозвучат в изпълнение на приятелите на групата Прея, Свилен Ноев и Ерсин Мустафов. Ден по-късно, на 14-ти юни, в Летния театър в Бургас към тях ще се присъедини и Дичо. Графа ще се включи за концертите в София (Арена София [Колодрум – Борисова градина]) – 24 юни и Пловдив (Stage park) – 25 юни. Освен него в последните два града ще пеят Свилен, Дичо и Ерсин.
 
Почина Димо Стоянов от група P.I.F.
 
"Една от мечтите на Димо е качествената българска музика да се развива и представителите й да са обединени от тази кауза. Успя да я постигне, макар че вече не е между нас. След тежката година, в която концертите липсваха както на публиката, така и на изпълнителите, Димо е причината едни от най-добрите български певци да се съберат на сцената и заедно с група P.I.F. да изпълнят най-добрите песни на бандата.", споделят от "Монте Мюзик", издател на P.I.F. 6 и организатор на турнето. 
 
Билетите за концертите вече са в продажба в мрежата на Eventim, а част от приходите ще бъдат отделени за подкрепа на семейството на Димо.

Свързани новини

Пет града в страната посрещат Графа

27.02.2024

Парчето е създадено специално за Ники

20.02.2024

Графа пуска големия си концерт на филм

09.02.2024

Празнуваме със стил

20.12.2023

Графа отблизо

23.11.2023