Най-доброто от P.I.F. излиза в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойният диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали". Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя Монте Мюзик, което дава възможоност на фенове на групата да станат едни от първите му притежатели. 
 
 
Колекцията CD 1 Облачно и CD 2 Слънчево излиза по-малко от два месеца, след като Димо Стоянов изгуби битката с корона вируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери, на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата. "Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот.", споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото й основаване. "Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи като "ощастливител", добавя Иван. 
 
За фен базата на P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.
 
В двойното CD  с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новият сингъл на бандата, "Дуел". Видеото е заснето преди време, както винаги на принципа "От приятели за приятели" на групата, и е последното неизлъчвано с участието на незаменимия й фронтмен Димо Стоянов.  
 
През май музикалното му наследство ще се увеличи с новият албум P.I.F., 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран.    

Свързани новини

Изпращаме Димо Стоянов утре

22.12.2020

Почина Димо от P.I.F.

21.12.2020

Излезе новото видео на P.I.F.

07.06.2019

P.I.F. и Филип Аврамов на една сцена

13.05.2019

"Понякога" на P.I.F. е за хората с МС

09.04.2019