Ники Урумов и P.I.F. записват парчето "Обезумели" по музика на Димо Стоянов

На 21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. ще представят видеото към песента "Обезумели" по музика на Димо Стоянов.
 
Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с постапокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор на клипа, който е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник, е самият Ники Урумов.
 
През 2022 г. той решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо – Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.
 
Ники Урумов е вокалист на рок бандата Епизод, с която през 1999 г. записва албума Респект. Година по-рано печели трето място на "Златният Орфей", и първо място от "Хит -1". Той е и е продуцент на филма "Пета на моята Петя", посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова и е режисьор на късометражните филми "Пробуждане" и "Безсмъртният".
 
През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите "Домашен арест" и "Кантора Митрани", Българо-Руската копродукция "Лабиринти на любовта" и на 3-ти сезон на шоуто "България търси талант". Копродуцент е във филма "Вила Роза".
 

Свързани новини

"Приказката продължава"!

17.04.2024

Празнуваме със стил

20.12.2023

Емоционални концерти по празниците

15.12.2022

P.I.F. с нов концерт

20.10.2022

P.I.F. откриват Acoustic Live Sessions

08.06.2022