Род Стюарт продаде музикалния си каталог за почти 100 милиона долара

Род Стюарт продаде правата върху музикалния си каталог на Iconic Artists Group на Ървинг Азоф за почти $100 милиона.
 
"Ървинг и аз сме старомодни и вярвам, че питаем взаимно уважение и възхищение един към друг", казва в изявлението си Стюарт. "Делото на живота ми е в сигурни ръце при него."
 
Сред другите артисти, които също продадоха каталозите си на компанията на Азоф, са Beach Boys, Шер, Дейвид Кросби, Линда Ронстад, Греъм Наш и Стивън Стилс. Според вътрешна информация, Iconic са заделили повече от милиард долара за бъдещи покупки на още каталози.
 
Новината идва по-малко от година, след като Стюарт отказа подобна сделка на Hipgnosis Songs. "Този каталог е делото на живота ми", беше казал Стюарт тогава. "И след доста време и обстойни проверки стана категорично ясно, че това не е правилната компания, която да управлява музикалния ми каталог, кариера или завет."
 
В момента Стюарт се подготвя за излизането на 32-я си албум – колаборацията с Джулс Холанд, Swing Fever, който се очаква този петък и включва 13 кавъра на класически биг бенд изпълнения.
 
"Джулс репетираше песните единия ден с групата", беше разказал Стюарт пред Rolling Stone, "а на следващия се появявах аз и записвахме всичко на живо – за три часа правим три дубъла, дори солата бяха на живо, всичко беше на живо, освен вокалите ми – в наше време вече няма много албуми, направени по този начин."

Свързани новини

Род Стюарт сменя музикалната посока

14.06.2023

Род Стюарт подслони семейство от Украйна

19.10.2022

Род Стюарт сам поправя пътя до дома си

14.03.2022

Ново от Род Стюарт: "One More Time"

21.09.2021

Rod Stewart с албум за Св. Валентин

11.02.2021