Род Стюарт спира с рока, сменя музикалната посока

Английският рок и поп певец Род Стюарт обяви, че иска да се откаже от рок музиката на този етап от живота си и вместо това подготвя суинг албум. 
 
В интервю за BBC Breakfast Стюарт обаче каза, че категорично не се оттегля, по-скоро има нужда да смени жанра. Между другото, Стюарт вече е на 78 години, така че тотален респект за него. Ето какво сподели голямият музикант пред водещия Чарли Стейт: "Няма да се откажа от музиката. Просто направих един суинг албум с Джуулс Холанд, който се очаква да излезе следващата година, така че просто искам да тръгна в тази посока. Искам да оставя рок енд рола зад гърба си, поне на този етап."
Както може да забележите от горния клип, Род Стюарт стои до Бой Джордж в интервюто. Това е така, защото на двамата им предстои съвместно турне. 78-годишният Стюарт всъщност изглежда доста развълнуван от този кариерен завой, допълвайки, че няма търпение да започне да прави нещо различно. Не на последно място той споменава, че работата му с Джуулс Холанд така или иначе граничи с рок енд рола, но все пак не е "Maggie May" или "Do You Think I’m Sexy?".
 
 
Това не е първи случай, в който Род Стюарт споделя, че има нужда от промяна на жанра. Миналата година той даде любопитно интервю за Forbes, в което спомена, че категорично не иска да продължи да изпълнява "Hot Legs", когато стане на 80 години.
 
Съвместното турне на Род Стюарт, Бой Джордж и Culture Club стартира на 24 юни в Обединеното кралство – град Плимут, после се отправя към Бристол и Нортхемптън. Ще има концерти и в Единбург, след което се насочва към Испания и Португалия. Крайната дестинация обаче е Северна Америка. В края на годината се очаква големият изпълнител да посети за кратко и Бразилия.
 
 
След смъртта на своя близък приятел Джеф Бек, Род Стюарт се качи на една сцена заедно с Кърк Хамет, Джони Деп и Ерик Клептън, за да го почетат. Той е носител на наградата Грами и е приет като солов изпълнител в Залата на славата на рока.
 
Симеон Чешмеджиев

Свързани новини

Певецът се раздели с правата си

20.02.2024

Род Стюарт подслони семейство от Украйна

19.10.2022

Род Стюарт сам поправя пътя до дома си

14.03.2022

Ново от Род Стюарт: "One More Time"

21.09.2021