Сър Род Стюарт пълни дупки на пътя, за да може да шофира колата си

Свикнали сме да се мятаме между справедлива ярост и тъжно примирение, когато гледаме дупките по пътищата ни и щетите, които нанасят по имуществото ни. Колко от нас са въздишали тежко, мечтаейки си да беше по-уредено, като "навън"? Е, "навън", оказва се, не е много по-различно - дори ако с разбития път се бори рок звезда.
 
Род Стюарт обяви 31-ия си албум и пусна нов сингъл
 
Никой не знае това по-добре от сър Род Стюарт - рок легенда, милионер и световна знаменитост, но нищо от това не се оказва достатъчно управата на областта, в която живее, да направи нещо за потресаващото състояние на улицата близо до жилището му в Харлоу, графство Есекс, силно наподобяваща лунен пейзаж. 
 
 
Облечен в тренировъчен екип на любимия Селтик и светлоотразителна жилетка, певецът взе нещата в свои ръце - буквално. Събрал вярна дружина приятели, 77-годишният певец започна да пълни и обработва дупките с чакъл, докато обясняваше ситуацията във видео, качено в Инстаграм. 
 
"Ето на какъв хал е пътят там, където живея, в Халоу - и е така открай време", обяснява Стюарт. "Онзи ден линейка спука гума на тази улица. Моето Ферари пък изобщо не може да мине от тук. Така че с момчетата решихме да дойдем и да свършим работата сами. И точно това правим - запълваме дупки, докато общината харчи милиони и милиони за [близката магистрала] M11”, обясни той и добави: “Поправям лично улицата, на която живея, защото на никой не му пука да си свърши работата!”
 
Род Стюарт пусна видеоклипа към "I Can't Imagine"
 
Местните са посрещнали действията му с одобрение, споделяйки собствен неприятен опит от разбитото шосе. Оказва се обаче, че не Харлоу трябва да бъде винен - чийто кмет от миналата година води правни битки заради ужасното състояние на пътищата - а управлението на самото графство Есекс, което му отказва да се включи в ремонтите.
 
Говорителят на управлението на магистралите и пътищата на Есекс обаче не беше особено ентуисиазиран: "Макар да оценяваме отдадеността на сър Род Стюарт да подобрява условията в общността ни, бихме искали да разубедим който и да е от извършването на самоволни поправки по пътищата, защото без адекватно управление на трафика и други специфични мерки за безопасност, гражданите поставят себе си в риск."

Свързани новини

Певецът се раздели с правата си

20.02.2024

Род Стюарт сменя музикалната посока

14.06.2023

Род Стюарт подслони семейство от Украйна

19.10.2022

Ново от Род Стюарт: "One More Time"

21.09.2021