Певецът Сам Райдър е изпълнителят на UK на Евровизия 2022

Певецът Сам Райдър ще представлява Обединеното кралство на тазгодишния песенен конкурс Евровизия.

Певецът, който има 12 милиона фенове в TikTok, ще изпълни песента си "Space Man" на тазгодишния финал на състезанието, който ще се проведе в Торино, Италия, на 14 май.

Новината беше разкрита от Скот Милс в предаването "Radio 1 Breakfast with Greg James" на BBC и Сам бързо сподели по страниците си в социалните мрежи.
 
Говорейки пред радиото, той каза, че обича Евровизия и е голяма привилегия за него да представя страната си на тази сцена. 
 
Миналата година участникът от Обединеното кралство Джеймс Нюман, който изпълни песента си "Embers", не успя да получи никакви точки, и като цяло през последните години Англия не се представя забележително. Така надеждите върху Сам са доста голeми. 

Междувременно Европейският съюз за радиоразпръскване (EBU), който продуцира Евровизия, наскоро потвърди, че Русия е забранена от състезанието поради "безпрецедентната криза в Украйна". Организацията обясни, че е решена да защити "ценностите" на събитието.
 
Ще участва ли Русия на Евровизия 2022
 
В изявлението се казва: "Ние оставаме посветени на защитата на ценностите на културното състезание, което насърчава международния обмен и разбирателство, обединява публиката, празнува разнообразието чрез музика и обединява Европа на една сцена". 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023