Род Стюарт подслони семейство от Украйна

Сър Род Стюарт и съпругата му Пени Ланкастър наеха къща в английския град Беркшир, за да подслонят седемчленно украинско семейство, бягащо от войната.

Певецът сподели за благотворителното си дело пред медиите, тъй като се надява, че други хора така ще поискат да помогнат на украински семейства, които са дошли във Великобритания. 

"Обикновено мълчаливо пазя всичките си благотворителни усилия и просто ги правя. Но си помислих: "Аз съм рицар, получих тази рицарска титла заради нещата, които постигнах в живота си и благотворителната дейност, която направих през годините.", споделя музикалната легенда. 

77-годишният певец е наел къщата, обзавел е жилището и е обещал да плаща наема и сметките поне една година за съпрузите Ростислав и Елена и техните пет деца: Тарас, 17 г., Костя, 16 г., Роман, 13 г., Мария, 10 г., и Дмитро, 2 г.

"Думите не могат да опишат това, което гледахме“, каза сър Род пред Daily Mirror, разказвайки как със съпругата си са гледали новините за развоя на войната в Украйна. "Бомбардирането на невинни деца, бомбардирането на болници и детски площадки. Както всички останали, и ние бяхме напълно безпомощни. Не пожелавам това на никого. Това е зло, чисто зло. Роден съм малко след войната (Втората Световна война), така че семейството ми има много спомени от нея. Не съм мислил, че ще видим отново сухопътна война с танкове", споделя Стюарт. 

Семейството, което пристига в Обединеното кралство, без да говори английски, е "прекрасно... толкова учтиво и всички са много благодарни", споделя още той и разкрива още, че когато ги е посетил в новия им дом всички са го посрещнали облечени в красиви украински носии. 
 
Освен че дава покрив на многодетното семейство, Род и племенникът му Уорън измислят и план да напълнят камиони с провизии и да ги закарат до украинската граница.

Свързани новини

Певецът се раздели с правата си

20.02.2024

Род Стюарт сменя музикалната посока

14.06.2023

Род Стюарт сам поправя пътя до дома си

14.03.2022

Ново от Род Стюарт: "One More Time"

21.09.2021