Почина Димо Стоянов от група P.I.F.

Певецът Димо Стоянов - известен като Димо от P.I.F. почина на 45-годишна възраст.  За съжаление той не успя да пребори коронавируса. 

Тъжната новина съобщи bTV, като се позовава на негови близки.

Припомняме, на 9 декември в страницата на групата във Facebook беше публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко. Бързо се отзоваха десетки хора, помощта беше намерена, но повече информация за състоянието на певеца не беше дадена. 

Димо Стоянов и Иван Велков се събират през далечната през 1992 г. във Варна. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.
 
През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни - „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“.
 
Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината, и се превръща в най-разпознаваемата работа на бандата. 
 
По-рано през тази година те бяха и сред първите групи, които направиха онлайн концерти. През 2020 г. Димо Стоянов представи и моно спектакъла си "Кой прибира сутрин звездите?".
 
Искрени съболезнования от целия екип на Радио FM+ към семейството, колегите и близките на Димо. Поклон пред паметта му! 
 
снимка: https://licatanagrada.com/
 

Свързани новини

Най-доброто от P.I.F. в двоен албум

12.02.2021

Изпращаме Димо Стоянов утре

22.12.2020

Излезе новото видео на P.I.F.

07.06.2019

P.I.F. и Филип Аврамов на една сцена

13.05.2019

"Понякога" на P.I.F. е за хората с МС

09.04.2019