Кайли Миноуг на 53 - нова музика, нова любов и рекорди в класациите

Днес австралийската звезда и тотална кралица на поп и диско музиката Кайли Миноуг празнува своя 53-ти рожден ден.

В навечерието на годишнината си Кайли закова абсолютен рекорд с новия си албум "Disco". Тя стана първата певица, чийто албуми са оглавявали британската музикална класация в пет отделни десетилетия! Още едно постижение на "Disco" – това е осмият албум на миньончето, начело на британската класация, с което тя изпреварва Клиф Ричард, Елтън Джон и Джордж Майкъл, които са с по седем.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kylie Minogue (@kylieminogue)

Кайли Миноуг навлиза на музикалната сцена в края на 80-те години. Паралелно с актьорската си кариера, където първо става известна с ролята си в сериала "Съседи", Кайли започва да развива и певческата си кариера. През 1988 г. тя е поканена от продуцентите Сток, Ейткън и Уотърман в Лондон, за да направи първия си албум "Kylie", от който излизат шест успешни хит сингъла, сред които "I Should Be So Lucky", "Got to Be Certain", новата версия на "The-Locomotion“, "Je Ne Sais Pas Pourquoi" и други хитове.

Ражда се и легендарният дует на Кайли Миноуг и Джейсън Донован. От него излиза мултиплатиненият сингъл "Especially for You", който е сред трите най-продавани сингли на Кайли, достигайки тираж от над 1,5 млн. копия.

"Когато Кайли дойде за пръв път в студиото, седна в един ъгъл с плетка и с Мат Ейткън си казахме "Боже, дано има нещо в нея“. Но като застана зад микрофона Тя се оказа звезда“, споделя първия й продуцент Сток.

Заедно записват четири албума, като първите два "Kylie" (1988) и "Enjoy Yourself" (1989) оглавяват чарта и тя вече е звезда. Дебютният й албум е един от най-продаваните за десетилетието. "Много се гордея с това. Горд съм, че съм работил с Кайли, която се утвърди в бизнеса - само да оцелееш си е постижение. А тя се справя блестящо", споделя още продуцента пред агенция Ройтерс.

Успехите на най-известната австралийска изпълнителка не са само в професионален план. В началото на тази година Кайли се появиха слухове, че тя се е сгодила за новия си приятел - десетина години по-младия от нея креативен директор на списание GQ Пол Соломонс. Кайли написа в социалните мрежи, че двамата се обичат, но отрече да са се сгодили. 

За рождения си ден Кайли се поздрави с участие в нов вълнуващ дует. Певицата направи ремикс заедно с атрактивния Оли Александър (Years & Years ) на най-новия му хит "Starstruck". Ремиксът е абсолютно в амплоато на Кайли -  перфектен микс от денс, диско и поп.

При премиерата на ремикса Оли Александър определи сътрудничеството с Миноуг като сбъдната мечта. "Кайли е икона, която ме вдъхновява откакто започнах да правя музика, така че сега се чувствам буквално невероятно. Тя допринесе толкова много за песента, гласът й е божествен, а присъствието й е просто магия. Наистина се надявам хората да се насладят на тази фантазия. Аз съм над луната, звездите и планетите, че това се е случило!", каза Александър за сътрудничеството си с Кайли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kylie Minogue (@kylieminogue)

Свързани новини

Великолепна комбинация

20.03.2024

Първа оригинална тава от 2016 насам

13.02.2024

Кайли Миноуг и Сиа с ново денс парче

31.01.2024

Ново от австралийката

19.09.2023

Кайли Миноуг има нов топ хит

19.06.2023