Sofia Summer Fest ще продължи през цялото лято в Южния парк

Тазгодишното издание на Sofia Summer Fest - Летният фестивал на София ще продължи от 16 юли до 30 септември, съобщиха организаторите.

Много музика, театър и кино има в афиша на второто издание на фестивала, което ще предложи цели 78 дни културна програма. 

Събитието отново ще се проведе на откритата сцета в Южен парк II, зад музея "Земята и хората". "Изключително сме щастливи, че фестивалът беше толкова успешен в едно "рестартиращо" лято за събитията. Отново имаме театър, кино, музика, представления за деца, представяне на книги, вкусна храна и истинско фестивално изживяване, каквото липсваше в София. Градът ни го заслужава!", сподели Борислав Чучков, един от създателите на Sofia Summer Fest.

Миро за новия си хит "Дъждът" и втория му студиен албум

Фестивалът ще бъде открит на 16 юли с концерт на Миро, който ще представи новия си албум. До края на месец юли зрителите ще могат да видят концерти на Филип Кутев, Остава, Керана и космонавтите, Жлъч, Григовор и Гена, Иво Димчев с филхармония Враца и Графа, който ще празнува своя рожден ден на сцената на Sofia Summer Fest. На 21 юли известният български изпълнител навършва 43 години. 
 
Мащабното събитие ще предложи и много театрални постановки - "Горката Франция", "Терапевти", "Отчаяни съпрузи" и "Поетите". Ще бъде показан хитовият филм "Голата истина за група Жигули", след който ще има ексклузивен концерт. За децата пък ще бъдат изиграни представленията на театър "Възраждане" - "Въздушната принцеса" и "Червената шапчица".
 
 
Зрителите ще могат да видят още спектакъла на актрисата Александра Сърчаджиева писан специално за нея от Яна Борисова, ленти от фестивала на Найо Тицин за документално кино "Мастър оф Арт", концерт на "Софийските Солисти" с гост Виктор Чучков, фестивалът на Васко Кръпката, посветен на Георги Минчев - "Цвете за Гошо", концерт на певицата Белослава, концерт на Максим Ешкенази, филми от програмата на София Филм Фест и много други.
 
Може да следите програмата на събитията във Фейсбук страницата на фестивала. 

Свързани новини

Мария Бакалова на червения килим в Кан

04.06.2021

Младежки джаз фест в София през юни

03.06.2021

София си има нов музикален фестивал

14.04.2021

Гластънбъри ще има в 5-часово тв шоу

31.03.2021

"Европейски музикален фестивал" - 2020

06.10.2020