Младежкият джаз фестивал в София събира музикални легенди и млади творци

Негово величество Джазът ще събере изпълнители, композитори и млади творци в София на третото издание на Младежкия джаз фестивал. 
 
Форумът ще се случи в стилната зала с роял в Дома на Архитектите в периода 21 - 26 юни 2021 г. В предишните две издания в музикалното събитие са взели участие няколкостотин млади таланта - певци, инструменталисти, композитори, състави – ученици и студенти от музикалните училища и академии в София и страната, възпитаници на музикални школи от цяла България, както и гости от чужбина.
 
Антони Дончев
 
В рамките на събитието ще има и конкурс за млади таланти, а журито е повече от респектиращо в лицето на Антони Дончев, Даниела Станкова и Александър Лозаров. Освен наградите за първите трима в конкурсната част на фестивала, победителите ще получат продуциране на техен запис в професионално музикално студио. От името на маестро Дончев има и специална парична награда. Вижте повече за конкурса на сайта на фестивала
 
Организатор е композиторът и мултиинструменталист Йордан Владев, който обещава още много музика, джем сешън, както и творчески ателиета с изявени джаз музиканти.
 
Йордан Владев
 
Повече за организацията на фестивала, програмата и конкурсната част ще научим от Йордан Владев, който ще гостува на водещата Евелина Павлова в предаването Teen Station на 10 юни от 13 часа. 

Свързани новини

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

След 21 години, Talking Heads се събират

22.08.2023

A to Jazz оглася София този уикенд

05.07.2023

Царската внучка се нарича Ona Mafalda

05.06.2023