A to Jazz оглася София, амбицията на фестивала е "zero waste"

Броени часове ни делят от четирите дни музика, които за поредна година ще превърнат София в предпочитана културна дестинация за български и чуждестранни любители на джаза.

От 6-ти до 9-ти юли в Южен парк 2 десетки хиляди посетители ще се насладят на най-богатата до сега музикална селекция на A to JazZ с над 30 световни и български изпълнители. Фестивалният парк открива с огромна арт зона, инсталации, изложби, богата стрийт food & drinks селекция и съпътстващи активности за малки и големи, гарантирайки незабравимо изживяване.

Програмата ще започне на 6 юли с първия шоукейс концерт, който ще представи колоритен микс от стилове и националности с млади групи от Унгария, Конго, Белгия, Гърция, Сърбия и България. 

Най-голямото културно събитие у нас превръща както музиката, така и грижата към средата в любимо занимание. Фестивалният парк е изцяло приспособен да посрещне хилядния интерес с мащабна система за разделно събиране на отпадъци, а еднократната пластмаса наближава своя край с новите фестивални чаши за многократна употреба. На разположение за велосипедистите е вело-паркингът на фестивала, който е малко след официалния вход на главната алея, а останалите могат да се придвижват пеша, с метро (станция “Европейски съюз”) или друг обществен транспорт, спазвайки призива “Be green. Please recycle”.  Амбицията на A to JazZ е от 2026 г. да се превърне в изцяло “zero waste” фестивал, за което публиката има ключов принос.

Поставяйки София на световната карта за творчески продукти, по покана на A to JazZ у нас пристигат повече от 50 международни експерти, фестивални директори, букъри, организатори, журналисти и трейнъри, които ще обединят усилия за професионалната реализация на артисти и изграждането на фестивални модели от ново поколение, а най-голямата телевизия за сценични изкуства в света - "МЕZZO", отново е партньор на фестивала.  Устремен напред, A to JazZ отдавна не е просто фестивал в парка, а огромна екосистема, която генерира културен, туристически и професионален имидж на България.

Свързани новини

A to JazZ обяви програмата си

01.06.2023

Джазът събира млади таланти в София

22.05.2023

A to JazZ обяви още изпълнители

13.05.2022

Легендата Джон Маклафлин на A to JazZ

04.05.2022

Финалът на A to JazZ Concerts предстои

22.07.2020