Джазът събира млади таланти на фестивал в София

Младежкият джаз фест за пети път ще събере в София стартиращи джаз музиканти от цялата страна.
 
Това е форум за изява и среща на деца, които вече са поели по пътя на музиката и някои от тях са успешни изпълнители и  композитори, които се развиват в сферата на джаза и импровизацията. 
 
 
Фестивалът има за цел да предостави сцена, на която те да представят свои проекти, да обогатят познанията, уменията и творческите си хоризонти, както и да провокира създаването на нови творчески контакти и партньорства.
 
 
За петте години от своето основаване, на сцената на Младежки джаз фест София са се изявили няколкостотин млади музиканти. Сред участниците са били ученици и студенти от музикалните училища и академии в София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Бургас, Варна и др, възпитаници на музикални школи от цяла България, както и гости от чужбина.
 
 
Ментори и членове на жури са били изявени джаз музиканти и педагози като Антони Дончев, Михаил Йосифов, Даниела Станкова, Александър Логозаров, Весела Морова, и др. 
 
 
Централното събитие от фестивала ще бъде конкурсът за изпълнители на 27 май – вокалисти, инструменталисти и състави ще се съберат в събота в Дома на архитектите в София. 
 
 
Паралелно с това ще се проведат ателиета и майсторски класове и джем сешън. Фестивалът ще завърши с гала концерт, на който ще бъдат обявени и отличените участници, за които са предвидени специални награди. 

Свързани новини

A to Jazz оглася София този уикенд

05.07.2023

Младежкият джаз фест скоро в София

09.05.2022

Младежки джаз фест в София през юни

03.06.2021

Пловдив Джаз Фест 2019 - акцентите

19.08.2019

Пловдив Джаз Фест: INTRO на 19 октомври

16.10.2017