A to JazZ представя най-богатата си програма досега

Дванадесетото издание на най-големия фестивал за градска култура и музика у нас тази година поставя акцент върху младото поколение музиканти от световната сцена.

Лакеша Бенджамин е сред най-нашумелите и динамични артисти в момента и ще оглави последната фестивална вечер на 9 юли. Тя смесва традиционен джаз с хип-хоп и соул в харизматично изпълнение, а през годините е свирила редом до легенди като  Стиви Уондър, Алиша кийс, Грегъри Портър и др. 

Албумът "Phoenix" е четвъртият, най-дългоочакван и мащабен проект на Лакеша, който тя ще представи със своя квартет в България само месеци след излизането му. Тазгодишното издание на фестивала с повече от 50 артисти и четири дни музика от цял свят бележи най-богатата досега програмата в историята на A to JazZ.

В същата вечер Bobo & The Gang ще направят ексклузивна предпремиера на новия си сборник от композиции, който ще излезе в края на годината. Новаторите от Clavexperience готвят запомнящо се джаз - електро - импровизационно изпълнение, а страхотният Yavi ще открие вечерта със своята банда. 

На фестивала ще чуем като хедлайнери легендарния Билал и джаз - блус - соул певицата Джудит Хил. Към тях се включват феноменът на китарата Матео Манкусо от Италия и новаторът саксофонист от Словакия Никола Банков.
 
Българската джаз сцена е представена от класа по вокален джаз от Националното музикално училище на Петя Станчева заедно с биг бенда на Софийския духов оркестър под палката на Васил Делиев, както и от авангардният Евден Димитров – EVDN, младежите от Funkilicious и голямата музикална гордост – Криста. 
 
Шоукейс програмата на 6-ти юли пък е посветен на изключителни изгряващи артисти от уърлд музиката като Фани Фаяр (Конго - Франция), Hands in Motion (Белгия), Ephemere и Duckshell (Унгария), Belonoga (България), Alice in WonderBand (Сърбия), Argalios (Гърция) и Tumbe (Румъния).
 
Те ще бъдат слушани не само от многохилядната публика на фестивала, но и от над 30 професионални букъри, фестивални програматори и журналисти от цяла Европа като делегати на събитието. Като част от Европейската шоукейс платформа за изгряващи артисти Upbeat, A to JazZ превръща сцената си в разпространител на българско и международно съдържание за европейските сцени. 

Свързани новини

A to Jazz оглася София този уикенд

05.07.2023

A to JazZ обяви още изпълнители

13.05.2022

Легендата Джон Маклафлин на A to JazZ

04.05.2022

Финалът на A to JazZ Concerts предстои

22.07.2020

Започва вторият уикенд от A to JazZ

10.07.2020