Talking Heads правят историческо завръщане

Пост пънк и ню уейв емблемите Talking Heads представиха „Stop Making Sense" – ново издание на култовия им албум с концертни изпълнения, който излиза в разширено издание, за да отпразнува 40-та си годишнина.  

Членовете на Talking Heads - Дейвид Бърн, Тина Уеймът, Крис Франц и Джери Харисън ще се появят заедно публично следващия месец. Това ще се случи за първи път след въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2002г.

Поводът е честването на албума, който е събрал музиката от концертния филм за групата. Вътре са най-големите им хитове естествено, сред тях естествено са "Psycho Killer",  "Burning Down The House", "Once In A Lifetime"  и други. 

В скорошно интервю за сп. People, носителят на Грами Дейвид Бърн изрази съжаление за това как са приключили нещата с Talking Heads, които официално се разпадат през 1991г. 

"Като по-млад не бях толкова приятен човек." казва Бърн. Той описва себе си като "тиранин". По думите му е трябвало време, за да се научи как да работи с хората и де се отпуска, вместо постоянно да се опитва да ги контролира. 
 
„Мисля, че краят не беше ок. Беше някак грозно", споделя Бърн. "Съжалявам за това. Не мисля, че го направихме по най-добрия начин, но мисля, че беше някак неизбежно да се случи така или иначе. Сега имаме сърдечни отношения. Донякъде поддържаме връзка, но не излизаме заедно."
 
Все пак групата ще се събере заедно за първи път от 21 години. 

Свързани новини

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Царската внучка се нарича Ona Mafalda

05.06.2023

Ново от The Weeknd и Ариана Гранде

27.02.2023

Петъчна доза нова музика

16.01.2023