Внучката на царя Мафалда подгря концерт на Coldplay в Барселона

Принцеса Мафалда върви уверено към звездна кариера на световната музикална сцена.

Доказателство за това стана скорошното участие на 28-годишната певица на сцената на Coldplay в Барселона. Над 50 000 души бе публиката на стадиона в каталунската столица, а хората скандираха Ona Mafalda – сценичното име на дъщерята на княз Кирил и Росарио Надал, която е най-голямата внучка на Симеон Сакскобургготски. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Ona Mafalda (@onamafalda)

 

Изпълнението на Мафалда беше преди концерта на голямата британска рок група. Певицата беше сред малцината изпълнители, избрани да подгреят публиката и то в двете поредни вечери. През месец май тази година Мафалда пя на елитна сцена пред 15 000 души в Париж. Концертът във френската столица беше посветен на Деня на Европа. 

Дъщерята на княз Кирил вече има няколко самостоятелни сингъла и е по пътя на издаването на първия си албум. Модното издание Vanity Fair  често пише за внучката на цар Симеон Втори, тъй модата и музиката са двете страсти, които Мафалда съчетава от малка. 

 

"Желанието на дъщерята на княз Кирил Преславски и испанката Росарио Надал е да пробие в трудния свят на музиката сама, без помощта на прославените си фамилни имена".... "Малко девойки с царствен произход са толкова вдъхновяващи, елегантни, магнетични и интелигентни.", пише списанието за нея.

Мафалда обича музиката от малка. Родителите ѝ я поощряват и тя ходи на уроци по пеене и пиано. Така от хоби музиката се превръща в нещо повече за нея. През 2012-та година тя се явява на изпит в най-елитния музикален университет в света - Бъркли в Бостън. Изпитите там съвсем не са лесни, но Мафалда доказва при прослушването, че може да композира, да свири на пиано и да пее. Леко дрезгавият ѝ меланхоличен глас завладява журито със своята индивидуалност и тя получава възможно най-добрата школа в света.

Певицата учи в музикалния колеж и след период, прекаран в Ню Йорк, решава да се установи в Мадрид и да изпее песните от EP-то си "Bailando sin sentido" на испански. 

През 2019-та Мафалда прави дебюта си на голямата сцена на фестивала Primavera Sound, който я представя като "принцесата на мрачния поп". Пеенето на изпълнителката напомня малко на тембъра на звездата Били Айлиш, но звучи автентично и оригинално.

Свързани новини

Ново от The Weeknd и Ариана Гранде

27.02.2023

Петъчна доза нова музика

16.01.2023

Сестрата на певицата Лорд с първи албум

12.01.2023

Музикалните премиери, които очакваме

12.01.2023

Нов сингъл от Everything But The Girl

10.01.2023