Robin Schulz x Wes карат света отново да танцува и пее с "Alane"

Ако бихте попитали десет човека да запеят текста на "Alane”, има добър шанс да получите десет различни отговора. И най-доброто нещо: това само добавя към великолепието на песента. Ако някога сте искали доказателство за универсалния език на музиката, песента на Wes е тази, която накара целия свят да танцува и пее през 1996. 
 
 
И ще го направи отново, след 24 години. Защото не кой да е, а Robin Schulz продуцира новата версия на "Alane”. Както всички знаем от неговите преработки, като "Prayer In C", "Waves” или "Sugar", той е схванал това начинание по-добре от всеки DJ / продуцент по света. Той винаги е усещал специална връзка с песента: "’Alane’ винаги е била една от любимите ми песни. Всички я знаят. Не много парчета са така извън времето. Моментално ти създава добро настроение и езикът я прави толкова истински уникална", казва Robin. "Имах идеята да създам собствена интерпретация, която много исках да издам и споделя с хората тъкмо навреме за лятото".
 
След като харесва толкова много оригинала, той много внимателно поема нещата в свои ръце в студиото: "Исках да реинтерпретирам трака, но в същото време исках да уважа оригинала и да не се отклонявам прекалено много от него. Следователно, беше много важно за мен Wes да презапише всичко и добавихме нещо наше към прекрасната песен".  Robin е помолил мениджъра си да се свърже и провери възможностите за сътрудничество. Той намери Wes и не само това: всичко доведе до среща в Париж." 
 
Wes коментира: "Прекарахме си чудесно, смяхме се заедно и говорехме за музика и проекти". Както се оказва, признателността на Robin Schulz към музиката на Wes е взаимна. "Robin Schulz е един от най-добрите DJ / продуценти на планетата”, споделя Wes, който обожава новата версия: "Под наблюдението на Robin Schulz, той и екипа му знаеха как да изпипат ‘Alane’, като добавят ново звучене и невероятна хармония, която ме накара да заплача от радост в студиото".
 
Сега остава единственият въпрос: какво всъщност означава заглавието "Alane”? "’Alane’ означава ‘любовна песен‘ на езика на  банту-кана", разкрива Wes. "Това е един от най-старите банту езици на Африка и винаги ме трогва и съм щастлив да видя, че може да даде много радост и щастие на цялото човечество". На края на деня наистина няма значение дали схващате правилно текста: "Музиката е език на сърцето, който не познава граници", съгласява се камерунецът.  

Свързани новини

За първи път в своята история

15.08.2023

Робин Шулц и Том Уокър с дует

01.08.2022

The Weeknd вместо Йе на Coachella

07.04.2022

Изхвърлиха музиканта от събитието

21.03.2022

Кание Уест и Мерилин Менсън пак заедно

01.02.2022