Culture Shock 2020 - първото издание на феста за независима музика предстои в София

Първото издание на Culture Shock 2020 ще се състои на 16 и 17 септември в София

Нов фестивал на независимата музика предстои в София. Това ще бъде първото издание на събитието. Ето какво сподели организаторът му Здравко Славчев: „Очакват ви два дни изпълнени с истинска, неподправена и независима музика от цяла България. Каним ви на тази смесица от стилове и култури на 16 и 17 септември във Fabrica 126. Събитието е all ages и ще се проведе на открито, всички сте добре дошли".
 
22-годишният Здравко Славчев е студент по Международен бизнес във Виена и организатор на Culture Shock 2020, заедно с крюто Пълна Скръб Мъртъв Клан (ПСМК). Желанието им е фестивала да се разрасне и да стане ежегоден. 
 
Идеите, стоящи зад събитието са вдъхновени от желанието на Здравко да помогне на младите и по-непопулярни изпълнители да получат внимание на българската сцена. 
 
Общо осем са изпълнителите в двата дни - първият ден е насочен повече към метъл общността - вечерта ще бъде открита от групата Teraflora, банда с много разнообразна и идейна авторска музика, след тях ще излезнат JFT, които са вече познати в ъндърграунда, особено в София, а накрая ще свирят групата ТДК – невероятни музиканти от Пловдив, чиито успехи се разпростират и отвъд границите на нашата родина.
 
 
Втората вечер е с привкус на хип-хоп, рап и трап културата и ще ни представи хора от различните субкултури. Денят ще бъде открит от NAIKEY & SEPHIX - млади момчета, които правят разнообразен стил рап, след тях на сцената ще излезе ANT! – едно от малкото женски MC-та в България, трети ще бъдат ПСМК - рап изпълнителите с нотки на метъл, а накрая ще закрие концерта СЕКТА – може би в момента най-известният хип-хоп изпълнител в България, носител на много награди от 365 HIP HOP AWARDS и БГ РАДИО.
 
Целта на тези млади хора, събрали се да споделят хубавата си музика е да се забавляват и да създадат една нова традиция, традиция, която ще събира все повече и повече хора всяка година.
 
Организаторите очакват над 400 души да посетят това интересно и ново събитие за София. Още повече, че мястото е FABRICA 126, която дълги години вече се грижи за ъндърграунд артистите на България.
 
В тон с противоепидемичните мерки събитието ще е на откритата сцена във Фабриката. Цената на еднодневен билет за фестивала е 15 лв., а за двудневен е 20 лв.

Свързани новини