Cinelibri с атрактивна онлайн селекция и множество специални предложения

Единственият по рода си кино-литературен фестивал Синелибри 2020 започна на 18 октомври и ще продължи до 8 ноември в София и още седем града в страната под мотото "Възпитание на чувствата". 
 
Очаква ни вълнуваща поредица от национални и световни премиери, съпътстващи срещи и събития.  Сред най-интригуващите адаптации по книги, са заглавия като "Кръстницата", "Изключението", "Лято 85", "Пилат", "Връзки", "По време на войната", "Крадецът на дните", "Една русалка в Париж", както и документалния "Гетсби в Кънектикът", представящ един нов и по-различен поглед към романа на Ф. Скот Фицджералд и неговия герой.
 
Екранизацията "Кръстницата" с великолепната Изабел Юпер е по романа на Ханелоре Кеър, който влиза в списъка на Ню Йорк Таймс за 100-те най-забележителни книги на 2019 г. Лентата е едновременно забавна и остро критична, като преплита в себе си световете на наркотрафиканти, дилъри, полицаи и политици.
 
Необикновеният датски трилър "Изключението" разглежда по любопитен начин причините, които могат да накарат порядъчни хора да извършат на пръв поглед немислими неща. "Лято 85" пък представлява интригуващия кинематографски поглед на Франсоа Озон към темата за порастването. Интерес за киноманите ще предизвика и адаптацията на Матео Гароне "Пинокио", в която неповторимият Роберто Бенини заема ролята на Джепето.
 
Човешките взаимоотношения във всичките им нюанси попадат под лупата на няколко от филмите в онлайн селекцията. "Пилат" по романа на Магда Сабо разказва историята на майка и дъщеря, в "Крадецът на дните" главните герои са баща и детето му, а "Връзки" разкрива сложните и скрити слоеве на един брак, който е пред разрив.

Свързани новини

Първият трейлър нa новия "Аватар" е тук

10.05.2022

Последният филм на Лорина Камбурова

09.05.2022

Филмът тръгва по кината до дни

27.04.2022

Глобиха продуцентите на "Rust"

21.04.2022

Актьорът е с положителна проба

07.04.2022