Бившата съпруга на Мерилин Менсън го защити в обвиненията за сексуално насилие

Една ужасна седмица за ексцентричния рок изпълнител Мерилин Менсън!
 
Обвиненията в сексуален и емоционален тормоз от миналото, имат ужасно отражение върху кариерата му към днешна дата. Звукозаписната му компания обяви, че спира работа по промотирането на новия му албум. Спира и излъчването на хорър поредицата Creepshow, в която Менсън участва. Фентъзи сериалът "American Gods" заличава участието му в епизодите. Негови колеги и други известни изпълнители обявиха, че са ставали свидетели на подобни събития. Властите в Калифорния са призовани да стартират официално разследване. Все пак се чуват и гласове в негова защита. 
 
Бившата съпруга на Менсън - танцьорката на бурлеска и модел Дита фон Тийз защити изпълнителя за твърденията в злоупотреба, сексуално и емоционално насилие срещу него. Но ето как започна бурята: 
 
Обвиненията дойдоха в понеделник от бившата му приятелка и също съпруга - актрисата от „Западен свят“ Евън Рейчъл Ууд. Тогава 33-годишната актриса публикува изявление, че името на нейния насилник е Брайън Уорнър, както е истинското име на Мерилин Менсън (Merilyn Menson).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

 
Актрисата и преди е споделяла в интервюта, че е била жертва на домашен тормоз, но за първи път посочва насилника си. Връзката на популярния готик рок изпълнител и актрисата, тогава 19-годишна, стана публична през 2007 година, а двойката дори сключи брак през 2010-та, който обаче продължи едва няколко месеца.
 
В съобщението си Ууд твърди, че тя е насилвана и манипулирана с години, докато е била още тийнейджърка, но сега е решила, че вече не иска да живее в страх и че иска да разкрие този „опасен мъж“. След разкритията на актрисата още 9 жени се включиха в обвиненията срещу певеца. 
 
Самият Менсън отговори на развихрилата се буря с лаконично съобщение, в което заявява, че личния му живот винаги е бил обект на противоречиви тълкования, както и че обвиненията нямат общо с действителността. Артистът казва, че в личния му живот винаги е имало съгласие: 
 
 

 

Във виртуалния разговор няколко дни по-късно се включи и Дита фон Тийз: „Публикуваните подробности не съвпадат с личния ми опит през нашите 7 години заедно като двойка“, написа танцьорката в изявление в Instagram. 

 

 

48-годишната Фон Тийз имаше връзка с 52-годишния Менсън в продължение на няколко години, а двойката беше женена за около година между 2005 и 2006 година.

Сега тя споделя, че са и били нужни няколко дни, за да осмисли разкритията, които очернят бившия й съпруг. Заявява, че не е ставала жертва на каквото и да е насилие от негова страна, в противен случай е нямало да се омъжи за него през 2005 година. Известната танцьорка и фотомодел пише още, че го е напуснала 12 месеца по-късно заради изневяра и злоупотреба с наркотици.

Неведнъж в медиите са се появявали публикации, че именно младата актриса е в основата на раздялата на Мерилин Менсън и танцьорката.

И въпреки че Дита фон Тийз отрича във връзката й с изпълнителя да е имало каквото и да е насилие, тя призовава тези, които са станали жертва на злоупотреба, да предприемат каквото е нужно, за да се излекуват.

Свързани новини

Кание Уест и Мерилин Менсън пак заедно

01.02.2022