#Sorry Britney или защо съжаляваме за Бритни Спиърс

Нов кошмарен епизод в живота на Бритни Спиърс (Britney Spears). Певицата отново е подложена на тотален натиск в  жълтите медии и социалните мрежи. Напрежението около нея се разгоря в края на миналата година, когато тя загуби делото срещу собствения си баща, който продължава да контролира имуществото й. 

Джейми Спиърс е попечител на дъщеря си от близо 13 години, след като тя изпадна в психическа и емоционална криза. След фаталната 2007 г., съдът повери на баща й контрола върху сметките и имотите на звездата. Родителите на Бритни са разведени, а майка й я подкрепя в битката, която води от години. По време на последното дело адвокатите на певицата обявиха, че тя се страхува от баща си и докато той я контролира тя няма да продължи с кариерата си. Въпреки това съдиите не отсъдиха в нейна полза. Така плочата се завъртя отново, а Бритни изглежда нестабилна, както и преди години, когато се бореше с психическо разстройство. 
 
Едва ли някога 38-годишната Спиърс е подозирала, че близо 13 години тя ще бъде контролирана. Това стана причината феновете й да се обединят в кампанията #FreeBritney. По време на делата беше оганизиран и протестен митинг пред съда в Лос Анджелис.
 
След кратко затишие, преди броени дни, стрийминг платформата Hulu пусна неоторизиран документален филм на New York Times за живота на Бритни Спиърс, който отново подпали фитила на напрежението. 
 
След премиерата на „Framing Britney Spears“ в социалните медии се появи хаштагът #SorryBritney, основно споделян от колеги и фенове на певицата. Те обвиняват алчните й родители, таблоидите, журналистката Даян Сойър, включително и Джъстин Тимбърлейк, с когото имаха романтична връзка в края на 90-те.  
 
На този фон самата Бритни сякаш продължава да дава храна на жълтите медии и критиците си със серия от странни видеа, които публикува в канала си в Instagram. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Britney Spears (@britneyspears)

 

От филма не става известно действително в каква ситуация е Спиърс в момента. Тя не е давала интервюта от много години, отказва и този път.  Хората от актуалното й обкръжение също са отказали да говорят със създателите на документалния филм. 

„Framing Britney Spears“ разкрива факти от началото на кариерата на Бритни, включително за отношенията с нейните родители, които според свидетелствата са били абсолютно решени да направят дъщеря си звезда, която да печели много пари.  
 
В скандалния документален филм са интервюирани бивши мениджъри и хореографи на певицата, адвокати, дори и папараци, които са известни с това, че буквално са тормозили изпълнителката и са публикували очернящи я кадри. В лентата са извадени реплики от нейни стари интервюта и пространно се припомня любовната й история с Джъстин Тимбърлейк.
 
Филмът припомня тежките събития от 2007 година, когато личният живот на Спиърс задълго окупира страниците на таблоидите. По това време общественият интерес към нейните психични проблеми е достигнал своя пик. Папараците буквално разкъсват Бритни и тя не издържа. Скандалното бръснене на главата от 2007 г. е в контекста на ожесточената битка за попечителство, която в този момент се води между Спиърс и бившия й съпруг Кевин Федерлайн. 
 
Тогава контролът поема баща й Джейми Спиърс. Той също не е представен като позитивен образ. Разказва се, че е бил прекалено ангажиран с финансовите аспекти от успеха на дъщеря му, чиято кариера започва на 12-годишна възраст. Набляга се на факта, че парите, с които той разполага са на Бритни Спиърс, която ги печели именно с това, че е Бритни.
 
Много от феновете, които сега споделят хаштага #sorrybritney в онлайн кампанията в нейна подкрепа, дори предполагат, че баща й е инсценирал нейните психични проблеми, за да се домогне до парите и имотите й, които се оценяват на половин милиард долара.
 
Възможно ли е на 26 години да имаш деменция? Съмняваме се. 
 

Свързани новини

Кой ще спечели Бритни Спиърс?

15.11.2023

Мадона подава ръка на Бритни Спиърс

25.08.2023

Елтън Джон представи "Hold Me Closer"

25.08.2022

Тъжна новина от Бритни

16.05.2022

Бритни Спиърс чака дете

12.04.2022