Интервюто на принц Хари и Меган Маркъл направи рекорден рейтинг

Скандалното интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред американската телевизионна водеща Опра Уинфри е привлякло пред малките екрани 17,1 милиона американски зрители.

Интервюто бе излъчено в неделя вечерта по CBS и вече два дни не стихват коментарите от думите на актрисата и по-малкия престолонаследник на британската корона.

Излъчването се превърна в едно от най-големите телевизионни събития, като рейтингът му отрежда второто място - на първото е финалът за Суперкупата в американския футбол - Superbowl, което традиционно е най-гледаното телевизионно предаване в щатите от години насам.

В двучасовия разговор на Опра Уинфри с кралските особи, се откроиха твърденията на Меган Маркъл, че е била подложена на огромен натиск от членове на кралското семейство, които не са искали тя да има публични изяви след сватбата им, и са се опасявали от цвета на кожата на неродения им син Арчи. Маркъл, която е метис, дори е имала мисли за самоубийство.

Британският принц пък обяви, че не си говори с баща си Чарлз, който много го е разочаровал. Хари разкри, че той е спрял цялото му финансиране и заминаването в САЩ е станало благодарение на пари завещани от майка му – принцеса Даяна, която, по думите му, е щяла да бъде много разстроена от случващото се в кралския двор.

Маркъл, която е бременна с второто им дете, разкри в ефир, че двамата ще имат момиченце, което се очаква да се роди през лятото.

Принц Хари и Меган Маркъл очакват второ дете

Двамата разказаха още, че новият им живот в Калифорния е: "по-хубав от която и да е приказка, която сте чели". Водещата Опра Уинфри гостува в дома на семейството в Монтесито, квартал на Санта Барбара.

Днес Уинфри се наложи да даде изявление, в което да уточни, че нито кралица Елизабет Втора, нито съпругът й принц Филип, са участвали в разговори в кралското семейство, в които се е обсъждал цветът на кожата на сина на Меган Маркъл. Принц Хари не пожела да уточни кой точно от кралското семейство е повдигнал въпроса, заяви телевизионната водеща. Тя обясни в интервю за сутрешния блок на CBS, че натискът идвал от близки съветници на кралицата. 

Кралското семейство публикува позиция, след излъчването на интервюто във Великобритания вчера, което е било гледано от 11 милиона души. От Бъкингамския дворец обявиха, че ще разгледат много внимателно въпроса за обвинението в расизъм от страна на Меган Маркъл.

"Цялото семейство е тъжно от факта колко трудни са били последните няколко години за Хари и Меган", се казва в изявлението. "Повдигнатите въпроси, конкретно и този за расизъм, са много обезпокоителни. Те се приемат много сериозно и ще бъдат обсъдени в кралското семейство. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на семейството", пише в съобщението.

По-рано бившият прессекретар на британската кралица Елизабет Втора отрече в кралското семейство да има расизъм и каза, че дискриминационно отношение съществува основно в социалните медии.

Във Великобритания пък сравняват скандалното интервю със събитие от ранга на абдикацията на крал Едуард Осми, който напуска трона, за да последва любовта си към американката Уолис Симпсън. 

Свързани новини

Spotify спря подкаста на Меган Маркъл

16.06.2023

Трейлър на "Хари и Меган": Част 2

14.12.2022

Хари и Меган в очакване на бебе №2

15.02.2021

Хари и Меган пуснаха подкаст

30.12.2020

Ново кралско бебе!

15.10.2018