Прея обръща поглед към миналото в новия сингъл "On The Line"

Месец преди да излезе вторият авторски албум на Прея, тя зарадва феновете си с "On The Line", сингъл номер две от предстоящия ѝ краткосвирещ проект, информира dir.bg. Първият сингъл - "Пожар", се върти по радиостанциите и музикалните телевизии от края на миналата година.
 
 
"Основната линия, която всички песни от албума следват, е разговорът ми с по-младата Прея и изразяването на нейните емоции, които по една или друга причина, тя не е успяла да изкара от себе си в миналото", коментира изпълнителката.
 
Музиката на песента "On The Line" е дело на Денис Попстоев и Прея, неин е и текстът. В проекта меломаните ще чуят и струнния квартет "КвартетЪТ", който взе участие в записите на парчето. Китарите в "On The Line" са изсвирени от Петър Йотов, Евден Димитров участва с хипнотизираща бас линия, a Денис Попстоев се включва с омайващо соло саксофон.
 
 
"Както в дебютния ми албум, така и в новото EP, Денис създаде бийтовете и аранжиментите за голяма част от парчетата, в това число и "On The Line". С него работим заедно от много време насам", казва Прея. "Няма да пропусна да го кажа и този път - в жестока симбиоза сме. Чувствам се изключително благословена, че имам възможността да работя с хора, които ме разбират."
 
Визуалната концепция зад официалното видео на "On The Line" отново е дело на Жоро Пеев, с който Прея започна да работи миналото лято. Това е третото видео на изпълнителката, което младият режисьор създава. Съвсем неочаквано и същевременно много свежо е участието на Мила Роберт, която блестящо влиза в ролята на медицинска сестра.
 
 
В края на май се очаква да излезе новият краткосвирещ албум на Прея. В него музикалните фенове могат да доловят както модерно R'n'B и поп звучене, така и нотки на носталгия и препратки към 90-те. Младата изпълнителка издава, че в проекта ще има едно по-агресивно хип-хоп парче и много интересна колаборация, за която феновете ще разберат много скоро.
 
 
"Голям принос за цялостното музикално настроение на EP-то има Денис Попстоев. Той много добре знае как да балансира между актуалното, модерно звучене и същевременно да вкарва звуци, които носят усещане за пътуване през времето. Аз също съм слушала адски много музика от 90-те и края на 2000, и това има силно отражение в албума. Определям парчетата като хибридни и усещам, че вече съм оформила свой отличителен стил в песните си", допълва тя.

Свързани новини

Прея с нови успехи

09.07.2024

Чакаме "Trace Talent" у нас

08.05.2024

Прея се завръща към корените

11.05.2023

Прея с нова песен

16.08.2022

Прея пее с Борис Илиев

23.03.2022