Кметът на Нови Сад потвърждава: фестивалът EXIT ще се случи това лято!

Благодарение на много успешната кампания на Сърбия за масова ваксинация, кметът на Нови Сад Милош Вучевич потвърди, че EXIT може да се случи безопасно това лято (купи билет).
 
Кметът Вучевич, който е член и на Националния здравен комитет, борещ се срещу пандемията, каза, че влизането на фестивала ще бъде разрешено на всички ваксинирани и тези с антитела. За да направи фестивала достъпен за всички, всички останали ще могат да направят бърз тест за антиген, който ще бъде предоставен на ниски цени, в специално направена зона близо до фестивалните врати. Туристите вече могат да пътуват до Сърбия с отрицателен PCR тест и се очаква тестването за влизане в страната вече да не е изисквано до юни месец.
 
 
Дългоочакваното изявление на кмета потвърждава, че 20-годишнината на EXIT ще бъде отбелязана според първоначалните планове, от 8 до 11 юли в Петроварадинската крепост. Потвърдени са и много звезди с основни хедлайнери, включително David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon и много други. Все още не е ясно дали ще има някакви ограничения за капацитета на фестивала, тъй като това ще бъде решено през следващите няколко седмици.
  
“Ние сме много развълнувани от тази новина и възможността най-накрая да отпразнуваме живота, заедно с нашата публика от целия свят! Призоваваме всички наши посетители, които имат възможност, да се ваксинират преди фестивала, тъй като здравето и безопасността на всички посетители, артисти и екип е наше основен приоритет”, каза Душан Ковачевич, основател и главен изпълнителен директор на фестивала EXIT.
 
Понастоящем Сърбия е една от водещите европейски държави по отношение на масовата ваксинация с най-висок процент в Европа, когато става въпрос за хора, които са получили и двете ваксини. Досега Сърбия е ваксинирала безплатно десетки хиляди чужденци от цяла Европа и се планира да продължи с тази практика. “Също така ще съдействаме на всички наши посетители, които нямат възможност скоро да се ваксинират в родните си страни, ако желаят да кандидатстват за ваксинация в Сърбия. Ще обявим повече информация за това скоро”, заключи Ковачевич.
 
Екипът на Exit ще разкрие нови потвърдени артисти през следващата седмица, които ще намерят своето място над 40 сцени и зони в крепостта.

Свързани новини

EXIT празнува 22-ри рожден ден

30.06.2022

EXIT Festival с финален състав

24.06.2022

Иги Азалия и Masked Wolf на EXIT 2022

16.06.2022

Остават броени часове до Sunland by Exit

29.07.2021

Още артисти идват за Sunland/EXIT

20.07.2021