Duran Duran се завръщат с нов сингъл и албум

Британската поп и ню уейв група Duran Duran се завръща с нов сингъл - "Invisible" и последващ албум!

 Това определено е голяма новина за феновете им, тъй като групата не е пускала нова музика от 2015 година, когато излезе LP-то "Paper Gods", а последният им дългосвирещ запис е "Astronaut" от 2004 година. Това ще бъде 15-тият студиен албум на едни от емблемите в музиката от 80-те години. 

Според Ник Роудс (клавири) остават броени дни до премиерата на "Invisible", която очакваме в началото месец май. В интервю музикантът потвърди, че новият албум ще излезе през последното тримесечие на 2021 година, вероятно през септември или октомври.

Той подсказа още подробности за записите – по тях са работили трима продуценти, сред които и диско легендата Джорджо Мородер. Ник не скри, че това е допринесло за повече електро и денс звучене в новата им музика, но успокои, че не са изневерили на традиционното си звучене, което ги превърна в една от най-популярните ню уейв групи. 

Ник разкри още, че групата работи усилено и по антология, която да съпроводи 40-годишнината на Duran Duran. Според музиканта имат огромна селекция от записи, които да включат вътре, включително и неиздавани парчета за цял албум, които са останали извън 14-тия им студиен запис "Astronaut".

В началото на годината Duran Duran дадоха сигнал, че са заедно и работят. Те почетоха покойния Дейвид Боуи с кавър на "Five Years", отбелязвайки петата годишнина от смъртта на легендата. 

Тогава фронтменът Саймън Ле Бон сподели, че именно заради вдъхновението, което е получил от Боуи е започнал да се занимава с музика.

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022