Тейлър Суифт би рекорд на The Beatles

Повече от 12 години след като Тейлър Суифт записа първия си албум номер 1 в класацията за албуми на Billboard – Fearless, тя се завърна на върха на чарта с презаписаната версия на албума, озаглавена Fearless (Taylor’s Version). 
 
Новият дългосвирещ запис е деветият албум на изпълнителката, който достига номер 1. Суифт презаписа албума си, след като води дългогодишен спор за авторските права с бившия си продуцент Скутър Браун. 
 
Оригиналният албум Fearless дебютира на първо място в класацията на Billboard 200 на 29 ноември 2008 г. и прекара 11 последователни седмици на върха на класацията. Новият албум включва общо 26 песни, включително презаписи на всички 13 парчета от Fearless, три бонус трака, и шест нови композиции, които са били написани за оригиналния албум, но така и не са били издадени. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Taylor Swift (@taylorswift)

 
Започваме с рекордите:
 
Fearless (Taylor’s Version) е единственият досега презаписан албум, който достига до номер 1. С последния си дългосвирещ запис  Суифт стана първата жена с три албума достигали първата позиция за по-малко от година. Fearless (Taylor’s Version) е деветият албум на върха на Billboard 200, с което Суифт догони Мадона и вече е втората певица с най-много номер 1 албуми при жените. Все още Барбара Стрейзънт държи водачеството за всички времена с 11 албума на първото място.
От всички изпълнители The Beatles имат най-много номер 1 албуми - 19. От соловите изпълнители води Jay-Z с 14.
 
Тейлър Суифт обаче би 55-годишен рекорд на The Beatles! С трите си албума за по-малко от година - Folklore, Evermore и Fearless (Taylor's Version) тя успя да надмине легендарните „бръмбари“ в британската класация The Official Albums Chart. В периода 1965-1966 г. британската група се задържа на първото място в престижната класация с трите си албума Help!, Rubber Soul и Revolver, които се появяват в период от 364 дни. Тейлър успя да постигне същото с последните си три албума, които обаче излизат в период от 259 дни и така подобри това постижение на легендите. 

Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Ново 20

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024