Red Hot Chili Peppers продадоха правата върху музикалния си каталог

Red Hot Chili Peppers не са пускали нова музика от пет години, но краят на този период е близо!

Барабанистът Чад Смит потвърди в интервю, че бандата работи по "много вълнуващ" нов албум. В отговор на въпрос какво предстои за Red Hot Chili Peppers, в момент, в който музикалната индустрия започва да се възстановява от пандемията, Смит се пошегува, че са му заповядали да не казва много в интервюта, но потвърди, че калифорнийците скоро ще пуснат новия си албум. "Идва нещо, това мога да ви кажа. Правим записи, имаме нова музика и е много вълнуващо!, каза Смит. Последният албум, който бандата издаде е "The Getaway" от 2016 г.

Междувременно стана известно, че Red Hot Chili Peppers са поредните големи музиканти, които са продали авторските права върху музиката си. Лондонската инвестиционна компания "Хипнозис" е придобила целия каталог на бандата за около 140 милиона долара, съобщи Billboard.

Red Hot Chili Peppers притежават едни от най-продаваните музикални каталози с парчета като "Californication", "Оtherside", "Under the Bridge", "Scar Tissue". Повечето от песните са създадени от членовете на бандата - Майкъл "Флий" Балзари, Антъни Кийдис, Джон Фрушанте и Чад Смит, които колективно са преотстъпили правата си.

От 2018 г. фондът масирано изкупува правата върху хитове и цели каталози на някои от най-значимите композитори, продуценти и изпълнители в музикалната индустрия, сред които са Ричи Самбора, Нийл Йънг, Линдзи Бъкингам, Боб Дилън и др. Творците получават незабавно плащане вместо да очакват бъдещи приходи от правата върху музиката си. Купувачът пък поема риска за приходите и рискува да се опита да насърчи телевизионни канали, видеоигри и реклами да използват музиката.

Свързани новини

Red Hot Chili Peppers с нов сингъл

04.04.2022

Red Hot Chili Peppers с нов албум

04.02.2022

Нещо ново от Red Hot Chili Peppers

31.01.2022

"Dark Necessities" завладя класациите

05.08.2016

Red Hot Chili Peppers "Dark Necessities"

24.06.2016