Red Hot Chili Peppers публикуваха кратък откъс от ново парче

Калифорнийските фънк рок легенди Red Hot Chili Peppers най-сетне пуснаха нещо ново от предстоящия си студиен албум, който готвят от много време насам. 
 
Най-сетне, защото барабанистът Chad Smith обяви още през октомври, че новият албум е почти готов. Групата публикува доста приятен кратък откъс от нова песен в социалните мрежи, който звучи като откриващ инструментал, а на китарата е страхотният Джон Фрушанте.
 
Той се завърна в групата, с която стана известен в цял свят, след повече от десет години отсъствие. Поради тази причина и новият албум е чакан с нетърпение от феновете. Последният студиен албум с негово участие е великолепният Stadium Arcadium (2006), а големият китарист се оттегли от RHCP през 2009.
 
Red Hot Chili Peppers продадоха правата върху музикалния си каталог
 
През декември 2019 калифорнийците обявиха официалната си раздяла с Джош Клингхофер, който замести Фрушанте през 2009. С негово участие RHCP издадоха доста успешните албуми I’m With You (2011) и The Getaway (2016). И двата успяха да достигнат до №2 в престижната класация US Billboard 200 и заеха първите места в класациите на редица други страни.
 
Това ще е трети престой на Джон Фрушанте в състава на калифорнийците и можем само да се надяваме, че този път завръщането му ще е за постоянно. Все още очакваме повече подробности за новия албум. Red Hot обявиха и световно турне, което би трябвало да стартира на 4 юни от Испания.

Свързани новини

Red Hot Chili Peppers с нов сингъл

04.04.2022

Red Hot Chili Peppers с нов албум

04.02.2022

Горещи новини от Red Hot Chili Peppers

05.05.2021

"Dark Necessities" завладя класациите

05.08.2016

Red Hot Chili Peppers "Dark Necessities"

24.06.2016