U2 и Мартин Гарикс представиха химна на европейското първенство по футбол

Официалният химн на отложеното Европейско първенство по футбол е факт.
 
Песента се казва "We Are The People" и е записана от нидерландския диджей Мартин Гарикс, заедно с  Боно и The Edge от U2. Ето го и видеото:  
 

"Създаването на музиката за едно от най-големите спортни събития в света заедно с Боно и The Edge беше невероятно преживяване. Горд съм от това, което постигнахме и сме развълнувани да го споделим със света", заяви Гарикс в официално изявление. "We Are The People" е доказателство, че една песен може да разглежда трудностите, пред които е изправен светът в даден момент и все пак да дава общ отговор на проблемите. Парчето е обединяващ химн, който можем да си запеем, независимо къде сме и откъде идваме, носи послание за позитивизъм, надежда и решителност, нужни на всеки екип, за да успее."

Освен на официалния трак, Гарикс е продуцент и на музиката, която ще звучи по време на форума. Всяко Европейско първенство по футбол от 1992 година досега е съпроводено от официален химн. Песните са изпълнявани от Нели Фуртадо, Енрике Иглесиас,  Simply Red и др.
 
Отложеното от миналата година европейско първенство по футбол започва на 11 юни, като е планирано да се проведе в различни градове на Стария континент. 

Свързани новини

U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас

02.10.2023

U2 представиха новия си албум

20.03.2023

U2 с нова версия на класика

08.03.2023

Нова версия на класиката

16.02.2023

U2 обяви шоу в Лас Вегас

13.02.2023