U2 и Мартин Гарикс представиха химна на европейското първенство по футбол

Официалният химн на отложеното Европейско първенство по футбол е факт.
 
Песента се казва "We Are The People" и е записана от нидерландския диджей Мартин Гарикс, заедно с  Боно и The Edge от U2. Ето го и видеото:  
 

"Създаването на музиката за едно от най-големите спортни събития в света заедно с Боно и The Edge беше невероятно преживяване. Горд съм от това, което постигнахме и сме развълнувани да го споделим със света", заяви Гарикс в официално изявление. "We Are The People" е доказателство, че една песен може да разглежда трудностите, пред които е изправен светът в даден момент и все пак да дава общ отговор на проблемите. Парчето е обединяващ химн, който можем да си запеем, независимо къде сме и откъде идваме, носи послание за позитивизъм, надежда и решителност, нужни на всеки екип, за да успее."

Освен на официалния трак, Гарикс е продуцент и на музиката, която ще звучи по време на форума. Всяко Европейско първенство по футбол от 1992 година досега е съпроводено от официален химн. Песните са изпълнявани от Нели Фуртадо, Енрике Иглесиас,  Simply Red и др.
 
Отложеното от миналата година европейско първенство по футбол започва на 11 юни, като е планирано да се проведе в различни градове на Стария континент. 

Свързани новини

Историята на U2 ще излиза на сериал

22.03.2022

Хитът "Ела, изпей" се завръща

30.11.2021

U2 работят върху нова музика

24.11.2021

U2 представи новата си музика в TikTok

04.11.2021

"U2: The Virtual Road" в YouTube

16.03.2021