Spice Girls празнуват 25 години от "Wannabe" с нов сингъл

Spice Girls се готвят да отпразнуват 25-та си годишнина с преиздаването на дебютния си сингъл "Wannabe".

Парчето, което излиза в оригинал на 8 юли 1996 г., изведе групата на върха на класациите във Великобритания, САЩ и по света, ставайки първият от много хитове на емблематичната момичешка група.
 
Сега, 25 години по-късно, Мел Би, Ема Бънтън, Мелани Си, Гери Хорнър (Халиуел) и Виктория Бекъм ще отпразнуват наследството на парчето с преиздаването на сингъла. Очаква се на 23 юли групата да пусне оригиналната радио версия на песента, както и ремикс на диджея Junior Vasquez.
 

В релийза, който ще излезе на класическа касетка за колекционери, също така и на винил, са включени още неиздавана демо версия на най-големия им хит и чисто нова песен - "Feed Your Love". Новата балада е написана от Spice Girls със съавторите на "Wannabe" Richard ‘Biff’ Stannard и Matt Rowe.

Междувременно групата стартира и кампанията #IAMASPICEGIRL, насърчавайки феновете да споделят своите истории за групата, като избраните кадри и видеа ще бъде представени на техния уебсайт и каналите на групата в социалните медии. Фенове от цял свят могат да участват на имейл spicegirls@umusic.com.
 
След всички тези новини съвсем не е изключено Spice Girls да се съберат отново за създаването на нова музика. Наскоро Ема сподели: "Обичам да записвам с момичетата, толкова се смеем в студиото". 

Официално е: Spice Girls се събират - в пълен състав!

Мел Би пък призна, че никога не са били по-единодушни, че трябва да осъществят анонсираното по-рано турне, което беше спряно заради пандемията: "Целта ни е да се съберем и да направим още няколко песни заедно. Да се надяваме да излезем на сцената и да се забавляваме отново.", сподели певицата. 

Свързани новини

Групата се завръща, но не на сцената

28.08.2023

Виктория Бекъм пак запя

26.07.2023

Момичетата ще са на път през 2023

15.03.2022

Spice Girls преиздават първия си албум

01.09.2021

"Изненадващата" сватба на Ема Бънтън

15.07.2021