Даяна Рос обяви първия си албум с нова музика от 22 години

Кралицата на диското Даяна Рос се завръща на музикалната сцена!

Рос обяви първия си албум с оригинален материал от 22 години насам. Преди 15 години за последно певицата издаде албум с кавъри на известни любовни песни. 

Новият албум на легендата от Supremes е озаглавен "Thank you" и ще излезе на 10 септември. Днес е премиерата на водещия едноименен сингъл.

Песните са създадени по време на блокадата заради пандемията. Заедно с Рос върху музиката са работили едни от най-актуалните музикални продуценти - Джак Антоноф, който е известен с работата си с Тейлър Суифт, Лана Дел Рей и Лорд, Джими Нейпс, работил с Мери Джей Блайдж, Алиша Кийс и Сам Смит, Тейла Паркс  - продуцент на Ариана Гранде и Деми Ловато, и Спайк Стент, който е известен с работата си с Бьорк и Мадона.

Записите са направени в домашното студио на Рос, като певицата е съавтор на всички 13 композиции в албума. "Тази колекция от песни е моят подарък за вас с признателност и любов. Вечно ще съм благодарна, че имах възможността да запиша тази великолепна музика по това време", казва Рос в изявление. "Посвещавам този албум с песни за любовта на всички вас, слушателите. Докато чувате гласа ми, чувате и сърцето ми.", казва легендата. 

В прессъобщението се казва още, че албумът "предлага мощно и обединяващо музикално послание за любов и единство." 
 
Това е 25-ият албум на Рос след  "I Love You" - колекция с кавъри на класически любовни песни, който излиза през 2006 година. Последният й албум с авторски песни "Every Day Is a New Day" е издаден през далечната 1999 г.
 
Като солов изпълнител и член на Supremes, Рос е продала повече от 100 милиона албума по целия свят. През 1993 г. е включена в Книгата на рекордите на Гинес като най-успешната жена музикант на всички времена.

Свързани новини

5 горещи музикални премиери

08.11.2021

Даяна Рос пусна тийзър на ново видео

04.11.2021

Manic Street Preachers се завърнаха

21.09.2021

Виж Lizzo и новото ѝ парче "Rumors"

13.08.2021

5 горещи музикални премиери

05.07.2021