Силно завръщане от Yeah Yeah Yeahs: "Burning"

Американската алтернативна банда Yeah Yeah Yeahs прави заявка за супер силно завръщане на музикалната сцена с новия си албум "Cool It Down", който ще бъде първият на триото от близо 10 години. 

"Burning" е най-новият им сингъл, който последва пилотната песен от албума "Spitting Off the Edge of the World". Тя излезе с атрактивен видеоклип преди два месеца. Видеото на "Burning" пък ще се появи на 12-ти август. 

"Ако светът е в пламъци, надявам се най-любимите ни да останат защитени и да направим всичко възможно, за да предпазим това, което ценим най-много в този живот. "Burning" е песен за чувството, че душата ти е в дим. Молим се да я охладим, и просто го правим по най-добрия начин, по който умеем.", казва в изявление вокалистката Карън Оу.

Тя разказва и историята за истински пожар в апартамента ѝ, когато е била 19-годишна. Тя все още не може да повярва как мистериозно най-скъпите ѝ предмети, включително снимките на родителите ѝ като млади, останали непокътнати от пламъците, които иначе опустошили цялата ѝ стая. Оттам е дошло и вдъхновението за "Burning".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от YEAH YEAH YEAHS (@yeahyeahyeahs)

 

"Cool It Down" е петият студиен албум на Yeah Yeah Yeahs и първият им след "Mosquito" от 2013 г. Очаква се да излезе на 30 септември. Естествено в подкрепа на албума групата ще тръгне и на турне в UK, Испания, Австралия и Канада. 

Свързани новини

Аrcade Firе се завърнаха с нов сингъл

18.03.2022

Purple Disco Machine с поклон към 80-те

07.03.2022

Датската звезда MØ с нов сингъл и албум

28.01.2022

Manic Street Preachers се завърнаха

21.09.2021

Виж Lizzo и новото ѝ парче "Rumors"

13.08.2021